Orman Gençlik galibiyetle başladı
Kadınlar Türkiye Kupası B Grubu mücadelesinde Orman Gençlik, Orduspor'u 69-61 mağlup etti.
İlk 5 dakikası 8-8 eşitlikle başlayan mücadelede Ana Dabovic ve Jamine Thomas ikilisiyle sayılar bulan Orman Gençlik, ilk periyotu 12-17 önde tamamladı. Perovanovic ve White’ın basketleriyle ikinci çeyreğin başında etkili olan Orduspor, Hardy’nin de turnikesiyle üstünlüğü eline aldı (18-17). Özellikle Chantelle Hardy’nin skorer oyunuyla kontrolü elinde tutan Karadeniz temsilcisi, ilk periyotu da 32-29 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.
Kara Braxton, Jasmine Thomas ve İlsu Darıcıoğlu’nun sayılarıyla üçüncü periyota 10-0’lık seriyle başlayan Orman Gençlik, durumu da 32-39’a getirdi. Bunun üzerine mola alan Orduspor, aranın ardından Iva Perovanovic ile basket bularak hücumdaki suskunluğunu bozdu. Son 10 dakikalık bölüme Chantilla Grinsven’in serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle 49-48 üstün giren Orduspor, savunmada Ana Dabovic’i tutamayınca, Orman Gençlik 4 sayılık farkı yakaladı (57-61). Son bölümlerinde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Orman Gençlik, maçtan da 61-69 galibiyetle ayrıldı.
Orman Gençlik adına Ana Dabovic 19 sayı- 7 ribaund- 2 asistle oynarken, maçın da en değerli oyuncusu seçildi. Kara Braxton’ın 10 sayı- 7 ribaund ile oynadığı karşılaşmada ayrıca, Dila Aşkın da 13 sayı- 4 ribaund- 4 asistlik bir katkı sağladı.
Orduspor’da ise Tan White 16 sayı- 4 ribaund- 3 asistle takımının en etkili ismi oldu. Megan Frazee de 10 sayı- 5 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.
Kaynak: tbf
İlgili Haberler
Kadınlar Türkiye Kupası'nda Şampiyon Çimsa ÇBK Mersin
Kadınlar Türkiye Kupası?nda mücadele edecek takımlar belli oldu
Kadınlar Türkiye Kupası kuraları çekildi
Kadınlar Federasyon Kupası Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin
Türkiye Kupası Fenerbahçe?nin
Kadınlar Türkiye Kupası'nda finalin adı: Fenerbahçe Öznur Kablo - İzmi...
Kadınlar Türkiye Kupası eşleşmeleri belli oldu
Yorumlar (0)