Baskonia, Alex Len'in yerine Marcio Santos'u getirdi
Marcio Santos
Kosner Baskonia Vitoria-Gasteiz, Brezilyalı pivot Marcio Santos ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 23 yaşındaki oyuncu, bir hafta önce yollar ayrılan Alex Len'in yerine kadroya katıldı.
2.04 metre boyundaki Santos, geçen sezonu Maccabi Rapyd Tel Aviv'de geçirdi. Euroleague'deki ilk sezonunda 37 maça çıkan oyuncu, maç başına 6.9 sayı ve 1.6 ribaund ortalaması yakaladı.
Transfer, Baskonia'nın Alex Len ile yollarını ayırmasından altı gün sonra geldi. İspanyol ekibi, 12 yıllık NBA tecrübesine sahip Len ile eylül başında iki yıllık sözleşme imzalamıştı; ancak Ukraynalı pivotun kulüpteki dönemi iki haftadan kısa sürdü.
Santos, Baskonia'da pivot rotasyonunda bu yaz takıma katılan Kenneth Faried ile birlikte forma giyecek. Sezon öncesi güç sıralamalarında Baskonia'nın en büyük eksiği olarak pota altı gösterilmişti.
Brezilyalı oyuncu aslında bu sezon ABD'de üniversite basketbolu oynamayı planlıyordu. NCAA'de LSU Tigers'a katılma sözü veren Santos, Güneydoğu Konferansı'nın (SEC) kurallarında yapılan bir değişiklik nedeniyle takımda forma giyemeyecek duruma gelince Baskonia ile anlaştı.
İlgili Haberler
Olympiakos'tan ikinci geri dönüş: George Papas yeniden Pire'de
Efes'in eski yıldızı Dunston, 40 yaşında Olympiakos'a döndü
Cedi'nin 15 sayısı yetmedi, Süper Kupa Olympiakos'un
Cedi Osman'dan eski takımına son saniye üçlüğü
Isaac Bonga, Panathinaikos'ta "genç veteran" etiketini benimsiyor
Jokubaitis, 384 günlük yokluğun ardından sahalara döndü
İspanya Basketbol Süper Kupası'nda şampiyon Joventut
Yorumlar (0)