Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

20-09-2016 Federasyon Kupası

Yalova Group, Pertevniyal Gençlik'e şans tanımadı

Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası A Grubu'nda Pertevniyal Gençlik ile karşılaşan Yalova Group Belediyespor , rakibini 72-67'lik skorla mağlup etti.

Yalova Group, Pertevniyal Gençlik'e şans tanımadı

Karşılıklı basketlerle başlayan ve dengeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın ilk çeyreği Yalova Belediye Group'un 14-12 üstünlüğüyle geçildi. Pertevniyal Gençlik'in tüm çabalarına rağmen ikinci çeyrekte de üstünlüğü kaptırmayan Yalova temsilcisi, soyunma odasına 29-25 önde gitti. Üçüncü çeyrekte oyuna tamamen üstünlüğünü koyarak farkı da artıran Yalova Belediye Group, son çeyreğe 57-40'lık skorun rahatlığıyla başladı. Pertevniyal Gençlik son çeyrekte toparlanıp farkı 3 sayıya kadar indirse de çabaları galibiyet için yeterli olmadı ve Yalova temsilcisi karşılaşmadan 72-67'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Yalova Belediye Group'tan Aubrey Coleman seçildi.

Karşılaşma sonrası görüşler;

Andaç Yapıcıer (Pertevniyal)
“Çok yeni bir takımız. Lige sonradan katılan takımlarla beraber ekibimizi geç kurduk. Yine de iyi mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Yabancı oyuncusu olmayan, Türk oyuncuları kazanmaya çalışan bir takım olarak herkesten katkı almamız gerekiyor ama henüz bu noktada değiliz. Gerçi daha yolun çok başındayız, mutlaka iyi yönde değişiklikler olacaktır. Federasyon Kupası maçları da bize çok şey katacaktır. Olabildiğince rotasyon ile oynayan, genç oyuncuları da işin içine sokan, izlemesi keyif veren bir basketbol sahaya yansıtmak amacındayız. Zaman içinde gerekli olursa yabancı takviyesi de yapabiliriz. Hedefimiz gün geçtikçe performansımızın üzerine koymak. Yalova Belediye’yi de galibiyetlerinden ötürü tebrik ediyorum.”

Orhan Güler (Yalova Belediye Group)
“Her şeyden önce yeni sezonun tüm takımlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Üzücü olayların, sakatlıkların olmadığı, basketbolun güzellikleriyle geçen bir sene diliyorum. Bugünkü maça gelince Pertevniyal Spor Kulübü’nü tebrik ederek sözlerime başlayacağım. Yabancı oyuncuları olmadan sahaya çıktılar ve son derece güzel bir mücadele ortaya koydular. Bizim açımızdan henüz sezonun başı olması nedeni ile bir takım şeylerin henüz oturmadığını kabul etmek yanlış olmaz. Özellikle hücum anlamında istediğimiz seriliğe sahip değiliz. Gün geçtikçe daha çok tekrar yapıp daha akıcı hale geleceğimize inanıyorum.”

 

Pertevniyal Gençlik                                                            Yalova Belediye Group




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250