Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

21-09-2016 Federasyon Kupası

Samsun Bşb. Anakent çok rahat

Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası A Grubu ikinci gün maçlarında Pertevniyal Gençlik ile karşılaşan Samsun Büyükşehir Belediyespor Anakent, rakibini 75-56 mağlup etti.

Samsun Bşb. Anakent çok rahat

Karşılaşmaya 8-0'lık bir seri ile başlayan Samsun temsilcisi, ilk çeyreği 27-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Samsun Bşb. Anakent soyunma odasına 51-33'lük skorun rahatlığıyla gitti. Karşılaşmada üstünlük üçüncü çeyrekte de el değiştirmedi ve son çeyrek Samsun'un 62-44'lük üstünlüğüyle başladı. Son çeyrekte de rakibine geri dönüş şansı vermeyen Samsun Bşb. Anakent rakibini 75-56 mağlup etti.


Samsun Bşb. Anakent                                                    Pertevniyal


Maç sonrası görüşler

Ayhan Kalyoncu (Samsun BŞB Anakent)
“Kâğıt üzerinde favori olduğumuz bir karşılaşmaydı. Yine de bizim için bugün önemli olan maçın başında mücadeleyi kontrol altına almak ve geniş rotasyonla müsabakayı tamamlamaktı. Bu açılardan günün sonunda memnun olduğumu söylemem gerekir. Maçı en başında koparamasaydık ilerleyen dakikalarda rotasyon açısından sıkıntıya girebilirdik çünkü Antalya’da önümüzde üç maç daha var ve hiçbir oyuncumuzun yıpranmasını istemiyoruz. İyi de müdafaa yaptık. Yarınki Gelişim Koleji maçında da aynı performansı göstermek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz tabii ki gruptan çıkmak ama daha da önemlisi kalan maçları hiçbir sakatlık yaşamadan tamamlamak diye düşünüyorum. Bu temennim sadece bizim takımımız için değil, bütün takımlar için geçerli.”

Hazer Avcı (Samsun BŞB Anakent)
“Bugün kendi seviyemizi görmemiz açısından güzel bir maç oldu. Karşı takımın çok tecrübeli oyuncuları var, onlar karşısında sergileyeceğimiz performans önemliydi. Biz bu karşılaşmada rakibimize göre daha istekliydik, maçın başında da bunu gösterdik. Elimizden geldiğince iyi oynamaya çalıştık. Henüz yeni kurulmuş bir ekibiz. Yine de kısa sürede takım olmak adına ciddi bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum.”

Andaç Yapıcıer (Pertevniyal)
“Öncelikle iyi basketbol oynamaya çalışan, iyi bir takım olan rakibimizi tebrik ediyorum. Bugünkü amacımız Samsun BŞB Anakent’i planladıkları oyun ritminin altında tutmaktı. Dış atışlarını azaltmak, yabancı oyuncularını belli bir sayının altında tutmak istedik ama ilk yarı gereken direnci gösteremedik. İstediğimiz savunmayı yapamayınca devreye geride girdik. İkinci yarı ise sayı farkını kapatmaktan çok takımımızın özgüvenini yeniden kazanmasını ve savunmaya odaklanmasını önemsedik. Devre arasından sonra takımın verdiği reaksiyondan ötürü bütün oyuncularımı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bunlar ilerisi adına çok olumlu sinyaller. Öteki yandan tecrübesizliğin bizi yıprattığı anlar oldu. Genç oyunculara bir takım önemli sorumluluklar yüklemeye çalışmanın sıkıntısını şimdi çekiyoruz ama ben inanıyorum ki uzun vadede bunun geri dönüşü çok olumlu olacak. Tecrübeli oyuncularımızın desteklerinden ötürü de çok memnunum, kaptanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bize çok şey katan maçlar oluyor Federasyon Kupası müsabakaları. Geriye kalan günlerde de aynı direnci göstereceğiz ve bu turnuvanın bize kattıkları ile lige en hazır şekilde başlayacağız.”

Mehmet Ata Evren (Pertevniyal)
“Samsun BŞB Anakent’i tebrik ediyorum. Biz maça iyi başlayamadık, hedeflediklerimizi ilk yarıda gerçekleştiremedik. Kendimize gelmemiz ikinci devrenin başını buldu. Soyunma odasından dönüşte önemli bir reaksiyon gösterdik ama yeterli olmadı. Henüz yeni bir takımız, zamanla her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Genç oyuncularımız çoğunlukta. Takımımızdaki abilerimizden öğrendiklerimizle tecrübe edinmeye çalışıyoruz. Kendi adıma bugün istediklerimi sahaya koyabildiğimi söyleyemeyeceğim. Amacım takımdaki rolümü benimsemek, hatta belki benden istenenin de fazlasını oyuna yansıtabilmek. Yine de bunun için mücadele etmedim diyemem, en azından sonuna kadar mücadele ettiğimi ifade edebilirim.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250