Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

21-09-2016 Federasyon Kupası

İstanbulspor Beylikdüzü son nefeste

Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası B Grubu ikinci gün maçlarında Mamak Belediye Ankara D.S.İ ile karşılaşan İstanbulspor Beylikdüzü, rakibini 85-83 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

İstanbulspor Beylikdüzü son nefeste

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede ilk çeyreğin sonlarına doğru üstünlüğü ele geçiren İstanbulspor Beylikdüzü, ikinci çeyreğe 25-19 önde girdi. İkinci çeyreğin de ilk dakikalarında üstünlüğünü sürdüren İstanbul temsilcisi, çeyreğin ortalarında üstünlüğünü kaptırsa da çeyrek sonunda tekrar öne geçti ve soyunma odasına 46-45'lik üstünlükle gitti. Büyük bir çekişmeye sahne olan üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü koruyan İstanbulspor Beylikdüzü son çeyrek başlarken 72-66 öndeydi. Son çeyreğin bitimine saniyeler kala üstünlüğünü rakibine kaptıran İstanbul temsilcisi, bitime 37 saniye kala 83-81 geride olduğu maçı son saniyede bulduğu basketlerle 85-83 kazanarak ilk galibiyetini elde etti.

Maç sonrası görüşler

İstanbulspor Beylikdüzü – Hakan Yavuz
“Turnuvanın ikinci gününde grupta ilk galibiyitemizi aldık. Dün de iyi bir oyun oynamıştık ama bugün rakibin 3-4 oyuncusun eksik olması konsantrasyon açısından takımı bira düşürdü. Karşı takım çok tecrübeli oyunculardan kurulu ve uzun pozisyonunda bizim ligimizin en iyi oyuncularından 2 tanesi orada bir de uzun anlamında kaliteli bir yabancı oyuncuları var. Bizim sahadaki beşimiz biraz kısa kaldı ama ribaunt konusunda sadece 4 ribaunt fark var. Bütün atış yüzdelerinde onlar bizden daha iyi ama biz kazandık, biz 13 top kaybı yapmışız onlarsa 20 top kaybı yapmış kaybetmelerinin nedeni bu belli ki. İki takım da iyi asist yaptı. 9 kere faul atışı kullanmamız bu maçta bizim hücum anlamında bir şeyleri eksik yaptığımızı gösteriyor. Yarınki maçı da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz”

İstanbulspor Beylikdüzü - Barış Ömer Erlim
“Kazandığım için mutluyum. Maç baştan sona kadar mücadeleci şekilde geçti. Rakip takımın eksik olmalarına rağmen iyi bir kadroları var. Maçı koparan yerlerde yaptığımız basit hatalar yüzünden maç kafa kafaya gitti. Yarın da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Mamak Bld. Ankara DSİ – Haydar Kemal Ateş
“Güzel maç oldu diyeceğim ama sonu bizim açımızdan iyi olmadı. 7 kişi oynadık, 4 arkadaşımız sakat hiç oynamadılar ve bir oyuncuuz cezalı. Maçı 7 kişi oynadık, bu 7 kişinin dördü  uzun yani 3 kısa 4 uzun oynadık ve bu 3 kısanın biri de hafif sakat. Oyun içerisinde uzunlarla oynadık iyi mücadele ettik. Bizim için çok iyi bir tecrübe. En büyük karımız bugün hiç sakat vermemiş olmamız. Rakip takımı tebrik ediyorum.”

Mamak Bld. Ankara DSİ - Gökper Gen
“Öncelikle rakibi tebrik ediyorum, bugün onlar da iyi mücadale etti. Çok eksiğimiz var sene başından beri tam takım olarak idman yapamadık. Dün de 1 sakat verdik ve bugün 7 kişi mücadele ettik. Son topta şanssızlık yaşadık ve maçı kaybettik. Umarım lige iyi bir şekilde tam takım başlarız. Bu turnuvayı da iyi bir şekilde tamamlamayı umuyoruz.”

İstanbulspor Beylikdüzü                                                   Mamak Bld. Ankara D.S.İ




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250