Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

20-09-2016 Federasyon Kupası

Gelişim Koleji, Muğla Orman'ı ikinci yarıda devirdi

Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası A Grubu'nda Muğla Ormanspor ile karşılaşan Gelişim Koleji, rakibini 82-67 mağlup etmeyi başardı.

Gelişim Koleji, Muğla Orman'ı ikinci yarıda devirdi

Karşılıklı basketlerle başlayan ve dengeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın ilk çeyreği 22-20 Muğla Orman üstünlüğüyle sona erdi. Üstünlüğün defalarca el değiştirdiği ikinci çeyrekte de maçtaki denge bozulmadı ve soyunma odasına Muğla temsilcisinin 39-38'lik üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarının başlaması ile birlikte oyuna ağırlığını koyan Gelişim Koleji, hızla farkı açmayı başardı ve son çeyreğe 62-49 önde girdi. Son çeyrekte de üstünlüğünü rahat bir şekilde sürdüren İzmir temsilcisi, karşılaşmadan 82-67 skorla galip ayrılmayı başardı.

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu, Final Gençlik'ten Hasan Rizvic seçildi.

Karşılaşma sonrası görüşler;

Hamdi Burç Gürgen (Muğla Ormanspor)
“Yeni bir takımız ve ekibimizin yeni kurulmuş olmasının sıkıntılarını yaşadık. İlk devre iyi oynadık ama ikinci yarıda oyundan düşmeye başladık. Neticede 11 tane yeni oyuncu bir araya geldi, bir anda mucize beklemek de anlamsız olur. Zamanla her şey yoluna girecek. Gelişim Koleji’ni de galibiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum.”

Arda Vekiloğlu (Gelişim Koleji)
“Bu sene kadro derinliğimiz fazla değil, üstelik henüz hiç beraber çalışma şansı bulamadık. Yabancı oyuncularımızdan biri geçen hafta takıma katıldı, diğeri iki hafta önce gelmişti. Bugünkü maçta da Feyzi Çelebioğlu maçın başında sakatlanıp oyundan çıktı. Oyunculara arka arkaya oynayacakları beş maçta olması gerekenden fazla yük biniyor, bunun farkındayım. Bu noktada en iyi şekilde şartları idare etmeye çalışacağız. İşin maç kazanıp kaybetme tarafı da bizim için çok önemli, her maça galibiyet için çıkıyoruz. İlk maçımızda galibiyet almak da mühimdi. Bu gruptan çıkmak istiyoruz. Finaller oynanırken çok daha iyi durumda olacağız. O dönemde varlık göstermek için bu gruptan çıkmamız şart. Önümüzdeki hafta ligin ilk maçına çıkarken bu turnuva sayesinde daha hazır ve daha oturmuş bir takım olacağımıza inanıyorum.”

Muğla Orman                                                                                  Gelişim Koleji




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250