Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

20-09-2016 Federasyon Kupası

Bandırma Kırmızı başladı, Samsun Bşb. Anakent bitirdi

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen TBL Federasyon Kupası’nın ilk maçında A Grubu'nda yer alan Bandırma Kırmızı ve Samsun Büyükşehir Belediyespor Anakent karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 88-81'lik skorla Samsun Bşb. Anakent kazandı.

Bandırma Kırmızı başladı, Samsun Bşb. Anakent bitirdi

Karşılıklı üçlüklerle başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Bandırma Kırmızı etkili olsa da Samsun Bşb. Anakent farkın açılmasına izin vermedi ve Bandırma Kırmızı ikinci çeyreğe 23-22'lik skorla yalnızca 1 sayı farkla önde gitti. İkinci çeyreğin ilk dakikalarında üstünlük defalarca el değiştirse de, çeyrek ortalarında ağırlığını hissettirmeye başlayan Bandırma Kırmızı soyunma odasına 52-44'lük üstünlükle gitmeyi başardı. Üçüncü çeyreğe de iyi bir başlangıç yaparak farkı 16 sayıya kadar çıkaran Bandırma Kırmızı, yine de rakibini maçtan kopartmayı başaramadı. Çeyrek ortasında toparlanarak farkı eriten Samsun temsilcisi, 69-65'lik skorla rakibinin 4 sayı gerisindeydi. Üçüncü çeyreğin ortasında yakaladığı müthiş rüzgarla son çeyreğe de 7-0'lık bir seri yakalayarak başlayan Samsun Bşb. Anakent, üstünlüğü ele geçirdi ve rakibine bir daha öne geçme şansı vermeden karşılaşmadan 88-81'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından görüşler şu şekilde:

Ahmet Gürgen (Bandırma Kırmızı)
“Takımımı iyi mücadelesinden ötürü tebrik ediyorum. Oyuncularımızın tecrübesizliklerinden ötürü düştükleri basit hatalar yüzünden kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerine inanıyorum. Yine de bu hatalar sezon öncesinde gerçekleşen bir turnuvada yapıldığı için çok üzerinde durmuyorum, zamanla her şey yerine oturacaktır. Dört numara pozisyonunda sıkıntı yaşıyoruz. O sorunu acilen çözmemiz lazım. Dört numaralı pozisyonu oyun sistemimize istediğimiz gibi dâhil ettiğimiz takdirde kalan maçlarımızı kazanabileceğimize inanıyorum.”

Ayhan Kalyoncu (Samsun BŞB Anakent)
“Banvit organizasyonunu yetiştirdiği pırıl pırıl gençlerden ötürü kutluyorum. Bugünkü rakibimiz Bandırma Kırmızı’yı da tebrik ediyorum.  Rakibimiz karşısında savunmada zayıf kaldığımızı söyleyebilirim, ilk yarı 52 gibi inanılmaz bir sayı yedik. Üçüncü periyoda da istediğimiz gibi başlayamadık ama aleyhimizde 16 sayıya çıkan farkı eritip galibiyet almayı başardık. Oyuncularımın özellikle ikinci yarı verdikleri mücadeleden ötürü memnunum. Önümüzde dört maç daha var, galibiyetle başlamak bizim için önemliydi.”

Bandırma Kırmızı                                                                   Samsun Bşb. Anakent




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250