Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

20-09-2016 Federasyon Kupası

Acıbadem Üniversitesi galibiyetle başladı

Federasyon Kupası B Grubu ilk maçında Acıbadem Üniversitesi, İstanbulspor Beylikdüzü'nü 79-71 mağlup etti.

Acıbadem Üniversitesi galibiyetle başladı

Maça İstanbulspor Beylikdüzü iyi başlarken bulduğu dış atışlarla 14-5 öne geçti. Moladan Acıbadem Üniversitesi hızlı dönerken 10-0’lık seri ile mücadelede öne geçti. Bracey Wright’ın üst üste basketleriyle Acıbadem Üniversitesi ilk çeyreği 23-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe İstanbulspor Beylikdüzü Brandon Brown’un üst üste basketleriyle başladı. Acıbadem Üniversitesi 6 dakika sayı bulamazken İstanbulspor öne geçti. Can Altıntığ ve Mutlu’nun sayılarıyla toparlanan Acıbadem Üniversitesi skorda üstünlüğü yeniden eline aldı. İlk çeyreği Acıbadem Üniversitesi 34-31 önde tamamladı. İkinci yarıya Acıbadem Üniversitesi iyi başlarken son çeyreğe 61-50’lik skorla üstün girdi.  Son çeyrekte yabancılarıyla etkili olan İstanbulspor farkı eritmeyi başardı. Umutcan Özyıldırım’ın üçlüğüyle 9-0’lık seri yakalayan sarı siyahlılar farkı 2 sayıya indirdi. Can ve Mutlu ile sayıalr bulan Acıbadem Üniversitesi oyunda skor üstünlüğünü yeniden eline aldı. Oyununun sonunda hata yapmayan Acıbadem Üniversitesi karşılaşmayı 79-71 kazandı.

Maçın en değerli oyuncusu, Acıbadem Üniversitesi'nden Can Altıntığ seçildi.

Karşılaşma sonrası görüşler;

Serhan Aydanarığ (Acıbadem Üniversitesi)
"TBL Federasyon Kupası’na kazanarak başladığımız için mutluyuz her ne kadar istediğimiz oyunu sahaya yansıtamasak da. İlk maçlarda bu tür adaptasyon sorunları oluyor ama kazanarak başlamak önemliydi bizim için. Yarın yine galibiyetle devam etmek istiyoruz. İstanbulspor Beylikdüzü’nü de ortaya koydukları mücadele için tebrik ediyorum."

Hakan Yavuz (İstanbulspor Beylikdüzü)
"Sezonun ilk resmi maçı ve bizim için güzel geçtiğine inanıyorum. Maçı kaybettiğimiz yerler iki ve üç sayı yüzdesiydi, baktığımızda diğer istatistikler birbirine çok yakın. İlk devre tempoyu yükseltemedik ve hızlı hücumdan sayı bulamadık. Sahaya konan mücadeleden memnunum. Hazırlıklarımızı bir nebze sahaya yansıttık ve söylediğim nedenlerden dolayı maçı kaybettik. Rakip takımı tebrik ediyorum."
 

Acıbadem Üniversitesi                                                      İstanbulspor Beylikdüzü




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250