Trabzonspor Basketbol, geçtiğimiz haziran ayında kadrosuna kattığı Amerikalı skorer oyun kurucu JD Notae ile yollarını ayırdı. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, oyuncu için gerçekleştirilen sağlık kontrolleri sonucunda Notae'nin bu kontrolleri geçemediği ve sözleşmenin bu nedenle sona erdirildiği belirtildi.

Trabzonspor Basketbol'un konuya ilişkin açıklaması şöyle: "Profesyonel basketbolcu JD Notae için gerçekleştirilen sağlık kontrolleri sonucunda, oyuncunun sağlık kontrollerini geçememesi nedeniyle sözleşmesi sona erdirilmiştir. JD Notae'ye bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Trapani Shark'tan gelmişti

1998 doğumlu, 1.88 metre boyundaki Notae, Trabzonspor'a 25 Haziran'da imza atmış, kariyerinde ilk kez Türkiye'de forma giyecekti. Oyuncu, kariyerinin son üç sezonunu İtalya ekibi Trapani Shark'ta geçirmiş, bu takımda gösterdiği performansla 2025'te İtalya Ligi'nin Yılın Altıncı Adamı ödülünü kazanmıştı. Öncesinde Yunanistan ekibi Aris'te de forma giyen Notae, geçen sezon İtalya Ligi'nde çıktığı 9 maçta ortalama 13.4 sayı, 2.6 ribaund ve 2.4 asist üretmişti.