Laso: "Mike James'in sakatlığı iyi görünmüyor"
Pablo laso
Anadolu Efes Başantrenörü Pablo Laso, Kızılyıldız'a 77-72 yenildikleri maçta sakatlanan Mike James'in durumunun iç açıcı olmadığını söyledi. Laso, oyuncunun detaylı kontrollerinin takımın İstanbul'a dönüşünün ardından yapılacağını açıkladı.
Belgrad'daki maçın üçüncü çeyreğinde rakip teması olmadan yere düşen ve sedyeyle oyundan çıkan Mike James için ilk değerlendirme başantrenöründen geldi. Maçın ardından basın toplantısına çıkan Laso, "Mike James'in sakatlığı iyi görünmüyor. Ancak sağlık ekibimize güveniyoruz" dedi. 36 yaşındaki oyuncunun detaylı kontrollerinin İstanbul'da yapılacağını belirten Laso, kulübün açıklamasını beklemek gerektiğini vurguladı.
Laso, sakatlığın takım üzerinde yarattığı etkiye rağmen oyuncularının mücadelesini takdir etti. Takımının o andan sonra karakter göstererek maçı son topa kadar götürdüğünü söyleyen İspanyol çalıştırıcı, galibiyete yeterince yaklaştıklarını düşündüğünü ifade etti.
"MAÇI İLK YARIDA KAYBETTİK"
Laso'ya göre maçın kaderi skor tabelasının gösterdiğinden daha erken belirlendi. Devreye yalnızca 1 sayı geride girmelerine rağmen ilk yarıdaki hataların belirleyici olduğunu söyleyen Laso, "Bana göre maçı ilk yarıda kaybettik. Kızılyıldız'a 10 hücum ribaundu verdik, 8 top kaybı yaptık. Rakibe 18 ekstra hücum şansı tanıdık, bu çok fazla" dedi.
İstatistikler de bu tespiti doğruluyor. Efes maçın tamamında 18 top kaybı yaptı ve üçlükte 25 denemede yalnızca 6 isabet buldu. Laso da yüzdelerin iyi olmadığını kabul ederken, son saniyelerde maçı kazandıracak pozisyonu bulduklarını ancak değerlendiremediklerini hatırlattı. Efes'in son hücumunda Collin Malcolm'un boş pozisyondaki üçlüğü isabet bulmamıştı.
GEÇEN SEZONUN DERSLERİ
Laso, basın toplantısında yaz döneminde kadroyu nasıl şekillendirdiklerini de anlattı. Sakatlıklarla geçen geçen sezonun ardından takımın zayıf yönlerini detaylı analiz ettiklerini söyleyen Laso, üç noktaya odaklandıklarını belirtti: hücumda yaratıcılık, atletizm ve rotasyon derinliği. Bu kapsamda kısa pozisyona önemli oyuncular aldıklarını ve Dario Saric gibi pas yeteneği yüksek bir uzunu kadroya kattıklarını hatırlatan Laso, "Yeni ve farklı bir takımız, hâlâ kimliğimizi arıyoruz. Ama bu noktalarda gösterdiğimiz reaksiyondan büyük ölçüde mutluyum" diye konuştu.
İlgili Haberler
EuroLeague’de 5. Hafta Tamamlandı: Sonuçlar ve Puan Durumu
Pablo Laso’dan Bayern Münih Mağlubiyeti Sonrası Sitem: "Çok Fazla Top ...
Alimpijevic:"Sadece Bir Devrelik Enerjimiz Vardı"
Anadolu Efes evinde kayıp...
Beşiktaş, Hapoel Tel Aviv'e deplasmanda mağlup oldu
Anadolu Efes, Bayern Münih’i ağırlıyor
Beşiktaş, Hapoel Tel Aviv deplasmanında
Yorumlar (0)