Fenerbahçe Tarfin, Euroleague'e Virtus Bologna karşısında başlıyor
Fenerbahçe Tarfin
Geçen sezon Final Four'da mücadele eden Fenerbahçe Tarfin, Euroleague 2026-27 sezonunun ilk maçında bu akşam saat 20.45'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı ağırlayacak. Sarı-lacivertliler, rakibine karşı son beş maçı kazanmanın avantajıyla sahaya çıkıyor.
Euroleague'de yeni sezonun açılış haftası bu akşam Türk basketbolseverler için İstanbul'da devam ediyor. Fenerbahçe Tarfin, sezonun ilk maçında İtalya temsilcisi Virtus Bologna ile karşılaşacak. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak mücadele saat 20.45'te başlayacak ve S Sport'tan canlı yayınlanacak.
Kupa moraliyle Avrupa sahnesinde
Sarı-lacivertliler, Euroleague'e moral dolu bir hazırlık döneminin ardından başlıyor. Fenerbahçe Tarfin, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ı 72-59 mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. Abu Dabi'de ilk kez düzenlenen Euroleague SuperCup'ta ise yarı finalde Olympiacos'a son saniyelerde 92-90 kaybeden sarı-lacivertliler, üçüncülük maçında Dubai Basketball'u 85-77 yenerek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Bu akşamki karşılaşma, takımın yeni sezondaki dördüncü resmi maçı olacak.
Rekabette üstünlük Fenerbahçe'de
İki takım arasındaki Euroleague geçmişi de Fenerbahçe'nin lehine. Sarı-lacivertliler, Virtus Bologna ile oynadığı 12 maçın 8'ini kazandı ve rekabetteki son beş karşılaşmadan da galip ayrıldı. Sezon öncesi güç sıralamalarında Fenerbahçe Tarfin üçüncü sırada gösterilirken, genç oyunculara dayanan bir kadroyla sezona giren Virtus Bologna 19. sırada yer almıştı.
Jasikevicius yönetiminde güçlü kadro
Başantrenör Sarunas Jasikevicius yönetimindeki Fenerbahçe Tarfin, geniş ve deneyimli bir kadroyla sezona giriyor. Guard rotasyonunda Wade Baldwin, Shane Larkin, Talen Horton-Tucker, Trent Forrest, Melih Mahmutoğlu ve Ignas Sargiunas yer alırken; forvet hattında Onuralp Bitim, Will Clyburn, Johnny Juzang, Braxton Key, Nicolo Melli ve Shavon Shields bulunuyor. Uzun rotasyonunda ise Marcus Bingham Jr., Sertaç Şanlı ve Chris Silva görev yapıyor.
Sırada Bayern Münih var
Fenerbahçe Tarfin, Euroleague'in ikinci haftasında 29 Eylül Salı günü yine evinde Bayern Münih'i konuk edecek. Sarı-lacivertliler, bu iki iç saha maçıyla sezona güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyor.
İlgili Haberler
Euroleague'de 6. hafta tamamlandı
Alimpijevic’ten Bayern Galibiyeti Yorumu: “Savunmada Harika İş Çıkardı...
Pablo Laso: “Takımımla gurur duyuyorum”
Beşiktaş, Bayern Münih'e şans tanımadı
Anadolu Efes, Kaunas’ta kazandı
Pembe Top 13. kez havalandı
Beşiktaş, Bayern Münih’i ağırlıyor
Yorumlar (0)