Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TAYLAN DÜNDAR

Gözlerimi dört açarak hayranlikla izledigim Harun Erdenay, kendisini her gördügümde korkudan titredigim ve bu korkunun nedenini hala bilemedigim Kemal Erdenay, salona her girdiginde saygimi belli edebilmek için gözlerimi üzerinden ayirmadigim Necati Güler, çocuk kafamla boylarini anlamaya çalistigim Zeki Tosun, Zülfü Kosut, gözüne girebilirsem adam olacagimi düsündügüm Cihansever Yesildag... I.T.Ü. Gümüssuyu spor salonunda spora yeni baslamis 9 - 10 yaslarindaki bir çocugun 80'li yillarin ikinci yarisinda ilk hatirladiklari bunlar.

O çocuk büyüdükçe, kisiligine, antrenörleri Mori Marcel, Murat Polat, Yücel Platin, Gürkan Zeroglu sekil verdi. Onlar farkinda olmasa da agizlarindan çikan her kelimeyi hafizasina kazimaya çalisti, model aldi. Parkenin mazot kokusunu çok sevdi, Rasit Agabey'in kasarli tostlari ile beslendi, büyüdü. Büyüdükçe ise önemli bir spor kültürünün parçasi oldugunu hissetti. Dostlugu, fedakârligi, takim çalismasini, centilmenligi ve en önemlisi sayginin ne demek oldugunu ögrendi, uyguladi, uyguluyor.

Yukarida yazan gerçekler, sadece benim için, I.T.Ü. Spor Kulübü'nün hayatimda ki öneminin kisa bir özetidir.

Iyi bir spor kulübü olmak, sadece sampiyonluklar elde etmek için çalismak ve çok para harcamak olmamali. Basketbolcu olamasalarda, orada iyi bir insan olmayi ögrenmeli çocuklar. Benim bildigim I.T.Ü. bu isi en iyi yapan spor kulüplerinden biriydi. Ne zaman ki basketbol, basketbol sevgisi ile degil, ticari zihniyetle yönetilmeye baslandi, iste o gün I.T.Ü. ve benzer basketbol ekolleri için kötüye gidis basladi. Parasi olmayanla olanlar arasindaki fark belirleyici olmaya basladi. Darüssafaka, Karsiyaka, I.T.Ü. gibi basketbol ekollerinin "para" ile aralarinda olusan farki oyuncu yetistirerek ya da sponsor bularak kapatmalari gerekirdi, öyle de yapmaya çalistilar.  Ama I.T.Ü.'de hep ters giden bir seyler oldu.
Defalarca büyük saygiyla izledigimiz girisimler olsa da maalesef eski parlak günlere bir türlü dönemedi I.T.Ü.

Her seye ragmen, I.T.Ü efsaneleri ile hala basketbol camiasinin sembollerindendir. Umarim bir gün tekrar hak ettigi yerlere gelir ve bizleri gururlandirir.

Son söz: Bombalasi bombalasi bom bom bom. Teknik! Teknik! zip zip zip...




TAYLAN DÜNDAR Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250