Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

SPORUN BAŞKENTLİĞİNE YÜRÜYEN KENT; AKHİSAR

Bu yazıyı yazarken üstümde bir tereddüt hasıl oldu.  Çünkü makale konusunda ufak belirsizlikler hakim. Ancak yine de bu konu üzerinde durarak, detaylandırmak istedim.

Akhisar; Ege bölgesinin en gözde kenti.   170.00 kişilik nüfusu, yaklaşık 5,000 yıllık tarihi ve kentlilik bilinciyle tarihte adına para basılan ender kentlerden birisi... Zeytin ve zeytinyağı üzerine kuruduğu ekonomisi ile yaklaşık 10.000.000 tane zeytin ağacına sahip bir kent. Ancak şimdiler de sıklıkla sportif başarısı ile gündeme gelmekte, bu ise hem kentimizi hem de Akhisar kökenli herkesi ziyadesiyle memnun ediyor.

Dünyanın en gözde sporu futbolda Akhisarspor Spor Toto Süper Lig'de mücadele ediyor.

İkinci gözde spor basketbolda ise 2. Ligde mücadele ediyoruz. Bu sene ilk defa kendi saha ve seyirci avantajımızı kullanma hakkını elde ediyoruz ki; playofflarda Maliye Milli Piyango'yu ve Uşak Üniversitesi'ni geçersek seneye Beko Basketbol Ligindeyiz.

Basketbolcu gençlerimiz kentin basketbol tarihine uygun olarak bu sene inanılmaz bir ivmeyle yükselişe geçtiler.  Anadolu Şampiyonasında 2. olarak Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandılar.

Gençlerde şampiyon kadroyu oluşturan ; Barış Burkay, Kutluk Altıner, Mehmet Efe Emran, Kutay Canerli, Enes Güler, Övül Özsu, Berk Canan, Turan Can Koçak, Berk eriş, Ahmet Çakmak, Barış Avusu ve Kaan Kayar'ı tebrik ediyorum. Yine antrenörler;  Harun Yılmaz, Hüseyin Elibol ve Erten Göknel'i de kutluyorum.

Akhisar spor Güreş takımı birinci ligde yer alıyor. Her ne kadar güreş sporu olimpiyatlarda yer alma tehlikesi yaşasa da; güreş Akhisar'da filizlenmeye çalışıyor. Antrenörler Yücel Ünsal ve İsmail Göze çok fedakarca çalışıyorlar. Tekvando da antrenör Hüseyin Yüksel'in çabası başarıyı getiriyor.

Hem Başkan Hüseyin Eryüksel hem de teknik direktör Hamza Hamzaoğlu; belki de hayatınızda görüp görebileceğiniz en mütevazi, alçak gönüllü insanlar. İnanan ve inandığına herkesi inandıran müthiş bir yetenek Hamzaoğlu. Bu kent için çok önemli bir kazanım.

Ancak sporda pek tabi ki başarılar birikimlerin sonucunda geliyor. Eski kulüp başkanı Ömer İşçi ile teknik direktörümüz Atilla Özcan'a da Akhisar'da spora kattıkları değerler için müteşekkiriz.

Bu anlattıklarım ışığında size sorarım; bu sene Süper Lig'de kalıcı olur da basketbolcularımız da Beko Basketbol ligine çıkarlarsa, bu kent sporun başkenti olmaya aday olmaz mı ?

Mutlu, huzurlu, basketbol dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
 




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250