Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ

Basketbol hakkında sesli düşünmeye başladığımız günden beri, Akhisar Belediyespor basketbol takımı hakkında övgü ve yergilerimizi bu köşeden yazar olduk.

Bu yergiler yerini bulmuş olmalı ki,  bir oyuncu arkadaşımız attığı sayılar sonrasındaki sevincini  tepkiye dönüştürüp  tribünde maç izleyen şahsıma yöneltti.  Basketbolcu kardeşimizin bu konudaki heyecanını mazur görüyorum.

Basketbolun güzelliği içerisinde ki amatör ruhtur. Kaptan Levent Demirci'nin  37 yaşına rağmen sergilediği efor ve hırsın yüksekliği, seyircilerce övgüyle karşılanırken, kaptanın maç sırasında kalp krizi yaşama riski  bizleri tedirgin ediyor.

Sporda skor pek tabi ki garanti değildir.  Ancak; takım kaptanı  sağlığını riske edecek derecede hırslı oynarken, oyuna konsantre ol(a)mayan, formasını ıslatmayan, basketbolun amatör ruhunu içinde hisset(de)meyen, kondisyonu düşük arkadaşları da eleştirebilelim.

Gözden kaçırılmamalıdır ki; eleştirinin asıl amacı; bir konu ya da kişiyi değerlendirmek, farklı bir bakış açısı getirerek tartışmaya açık bir biçimde daha geniş kitlelere sunmaktır.  Kişisel kanaatim, getirilen eleştirilerin Akhisarspor basketbol takımını daha iyi yerlere taşıdığıdır. 

Şöyleki; Akhisarspor,  tarihinde Beko Basketbol ligine hiç bu kadar yakın olmamıştır. Son 3 maçtan ikisi nispeten zayıf rakiplerle olup 3 Maçı da alarak playoffa arzu ettiğimiz sıradan çıkabilmek işten bile değildir. Bu kent hem futbol hem de basketbol takımını süper ligde görmeyi arzulamaktadır.

Başarımızda emeği geçen teknik ekibi ve tüm oyuncuları kutlarken; bu hafta ki yazımızı bir deyişle sonlandıralım "en kötü eleştiri kayıtsız kalmaktır."

Mutlu, huzurlu, basketbol dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
 




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250