Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

18-08-2014 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

Basketbol gençler için en doğru enstrümandır...

Uzun yıllardır hiç bir beklenti sahibi olmaksızın basketbola gönül verip elimizden geldiğince, karınca kararınca basketbola ve özellikle de alt yapılara destek vermeye çalışıyoruz.  Peki neden basketbol ?

Herkesin dilinde bir söylem; sosyal medya ile birlikte gençlik nereye gidiyor, gençlik kötü alışkanlıklarından nasıl kurtulacak, gençleri kazanalım. Yeni nesili bekleyen tehlikeler. Peki çözüm ?

İşte bu noktada basketbolun devreye girmesi gerekir. Sporun en zevkli dallarından birisi. Her okulun içerisinde bir pota var. Okullar ise her yerde.... 1 Basketbol topu en az 10 gencin aynı anda sosyalleştiği, liderlik, takım oyunu, birlikte hareket etmek, takım ruhu,  motivasyon,  ekip çalışması, sosyalleşme, arkadaşlık kurma ve buna benzer bir çok yeteneğini geliştireceği inanılmaz bir enstrümandır. Aynı zamanda kötü alışkanlıkların karşısında bir direnç tahtasıdır.

Ancak zamanında herkesin sıra bulmakta zorlandığı potalar şu an boş. Gençlik basketbola karşı eski ilgisini kaybetmiş halde. Basketbol son 10 yıllık bir dönemde sürekli olarak daha az popüler bir spor olma eğiliminde. Akhisar adına konuşuyorum. 160.000 nüfuslu bir kentte son 10 yıla göre gençlerin basketbola ilgisi (sokak basketbolu anlamında) inanılmaz bir düşüş gösteriyor.

Türkiye Basketbol Federasyonunun asli görevinin, Akhisar gibi kentlerde düşüş gösteren bu popülerliği arttırarak basketbolun temele yayılması misyonu olduğu düşüncesindeyim. Böylelikle hem alt yapılara güçlenerek kendi basketbolcularımızı izleme şansı elimize geçerken bir yandan da gençleri tüm kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma şansına sahip olabiliriz.

Sizce de basketbol bu konudaki en iyi enstrüman değil midir ?




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250