Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ

Akhisar Belediyespor bu hafta kendi evinde Bandırma Kırmızı'yı yenerek playoff için önemli bir adım attı. Maçın yıldızı; taçsız kral Tyrone ile Can Terzioğlu'ydu. Can; yaptığı savunmaya ek olarak iç ve dış şutları ile takımı sırtlamaya devam ediyor.

Akhisarspor'un geriye kalan maçları ise şu şekilde:  "Trabzon (D), İzmir BŞB, Pertevniyal (D), Yeşil Giresun Belediyespor." Kalan maçlar arasında Karadeniz ekipleri ile oynanacak her iki maç, playoff'a kalma sırası açısından özel bir önem taşıyor.

Gelelim yazımıza bu başlığına...

Kanaatimizce; takımımızın ligde üst sıraları zorlayamıyor olmasının en önemli nedeni; yabancı tercihinin oyun kurucu lehinde kullanıl(a)mamış olmasıdır.

Peki oyun kurucudan beklentiniz nedir ? Kendi sahasından; rakip sahaya diriplinglerle top getirerek down town'dan 3'lük bulan guard'a oyun kurucu diyebilir miyiz ?

Oyun kurucudan anlaşılması gereken; takımı organize eden, oyunu başlatan,  asist yapan; gerekirse penetre eden guard'tır.  

TBF'nun bu sezonki verilerine göz atalım. Asist ortalamasında ilk 20 içerisinde  Sizce hangi guard'ımız  var ? Üzgünüm ki yok;  asist  istatistiklerinde toplamda 97, ortalamada 3,3 ile power forwet'imiz Tyrone Nelson listede tek başına yer alıyor.

Oyun kurucunun asist yapması önemli değil, önemli olan sayı atması diyorsanız; TBF'nun bu sezonki verilerine bir kez daha göz atalım. Sayı ortalamasında ilk 20 içerisinde  Sizce hangi guard'ımız  var ? Tekrar  Üzgünüzki  yok;  sayı istatistiklerinde toplamda 530, ortalamada 18,3 ile power forwet'imiz Tyrone Nelson listede yine yalnızları oynuyor.

Tamam, asist yapmasın, sayı da atmasın, oyun kurucumuz  hücumda baskılı oynayıp karşı tarafın oyun kurmasına savunmasıyla engel olmak mı diyorsunuz ?  Baskılı savunmayı  ölçmenin en kolay yolu top çalma oranlarına göz atmak olur herhalde.  Son kez bu senenin istatistiklerine göz atıyoruz. Bu sezonun istatistiklerinde Tyrone Nelson 80 top çalma ile TB2L birincisi, Can Terzioğlu ise 18. sırada.

Ben tamamen objektif kriterler kullanarak bardağa 3 yandan baktım. Ancak bardağın dolu tarafını göremedim. Peki ya siz ?
 




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250