Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

AKHİSARSPOR'UN EFSANE AMERİKALISI TYRONE NELSON

Bundan önceki yazılarımızı; maç kritikleri üzerinde yazarken bu kez köşemizde Tyrone Nelson'u konuk etmek istedik.

Tyrone Nelson Akhisar Belediyespor'un 27 yaşında ABD'li oyuncusu. Yaklaşık 3,5 yıldır Akhisar Belediyespor'da oynuyor. 2005 yılında NCA'de 19 sayı, 8 ribaund, 1,5 asist ortalaması ile pırıl pırıl başlayan kariyerinde, başına gelen talihsiz hadiseler onu Akhisarspor'da basketbol oynamaya yöneltiyor. Geçen sezonu 21,5 sayı, 11,5 ribaund ile kaparken TB2L'de bir MVP'lik daha ekliyor kariyerine.

Sayılardan uzaklaşarak Tyrone'a göz attığımızda aslında fiziği ve kas yapısı göz önüne alındığında ne 4 ne de 5 numarayı oynayabilecek gibi durmuyor. Gireceği ikili mücadelelerde size'li 4 ya 5 numaralar karşısında zayıf kalır diye düşünüyorsunuz. Ancak gerçek hiç öyle değil. Futbol da bir tabir vardır ya; "İğne deliğinden topu geçirmek" diye. Tyrone işte bunun basketbol versiyonunu gerçekleştiriyor.

Pota altında kümeleşmiş olan 4'e 1 hücum ederek basket faul yaptıran bir adamdan bahsediyorum. Tyrone'u tanımayanlar elinden çıkan dengesiz toplardan giren sayıları şans olarak değerlendiriyorlar. Oysa ki, yıllardır Tyrone'u bir çok kez izlemiş birisi olarak açıkça diyebilirim ki; dengesiz atışlarında aslında denge olan bir adamdır Tyrone. Hadi canım dediğinizde giren toplar aslında onun rutinidir. Bu maç pek formda değildi derken bile skor tabelasında 20 sayısını gördüğünüz adamdır o. 

Takımın ihtiyacı olduğu zamanlarda 2 hatta bazen 1 numara gibi bile oynadığı olur. Driplingi düzgün, ellerine ve bacaklarına hakimdir. İstediği bir çok maçı takımına kazandıracak kadar güçlüdür aslında. Mülayimdir. İtiraz ederken göremezsiniz hatta sinirlerinin alınmış olduğu rivayet edilir.

Her karşılaştığımızda "BABBA Naber" deyişi ve sempatik tavrı ile çok sevilir. Bu kadar kaliteli bir oyuncunun hala TB2L'de oynamasını anlamak da pek mümkün olmamakla birlikte taraftar bu durumu Akhisar'ın şansı olarak görüp, bundan memnuniyet duymaktadır.

Nice başarılı maçlara Tyrone...
 




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250