Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

06-10-2017 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

Akhisarspor'da yeni sezon değerlendirmesi

Akhisarspor yeni sezonun ilk maçında rakibi Yalovaspor'u 77-69 yenerek lige 2 puanla başladı.

Türkiye Basketbol 1. Liginde 2013 yılından bu yana özellikle Finalspor'da uzun yıllar oynamış, Reginal Holmes i, 1.93 boyuna rağmen, ilk maçtaki atletik oyunu özellikle de 9 ribaundu ile 2/4'lük üçlük yüzdesi ile oynadığı 28 dakika da Yalovaspor potasına  gönderdiği 22 sayı ile takımın ön göze çarpan oyuncusu  oldu.

Maçta yaşadığı talihsiz sakatlığa kadar, iyi oyunuyla etkili olan, İsrail Ironi Nahariya takımından transfer olan Tyrone Nash ise  çok  iyi bir performans çizdi. Geçen sezon İsrail Süper ligi ekibinde oynadığı istatistiklerle oyuncunun değerlendirilebileceğini düşünmüyorum.  ancak oyunda kaldığı 20 dakikada 19 sayı üretirken, attığı 10 şutun 9'unun isabetli olması çok önemli bir veri. Ancak biraz daha hücumu seven bir pover forvet tarzında bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Geçirdiği talihsiz sakatlık sonucunda oyunda çıkan oyuncuya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Şu anki oyuncu kadrosuyla Cenk Şekeroğlu ile Tyrone Nash pota altını korumaya çalışacaklar gibi görünüyor. Ancak özellikle Nash'in fazla defansif bir oyuncu portresi çizmemesi, Cenk'i bu pozisyonda yalnız bırakacağı ve güçlü 5 numaralı oyuncu barındıran rakiplere karşı Akhisarspor'un zorluk çekeceğini düşünüyorum.

Emre Özpulat hırsıyla takım savunmasına destek olurken, 3'lük çizgisinde şansı pek yaver gitmedi. Yuvaya geri dönen Mert Eken, iyi oynayıp, % 100 üçlük yüzdesiyle 6 satı atmışken, fazla dakika yer bulamaması hocanın seçimiyle alakalı olabilir. Ancak Mert'in ve Emre'nin genel olarak takıma faydalı olacağına inanıyorum.

Akhisarspor savunmasının kolay basketbol yediğini ve savunmanın henüz oturmamış olduğunu söyleyebiliriz. Ancak sezon başı itibarıyla 1 ve 5 numaralı oyuncu pozisyonlarında sıkıntı çekiyor olması,  sezonu tam bir takım ruhuyla ve birbirlerinin açıklarını doldurup takım oyununu özellikle defansif anlamda sağladıklarında playoff biletini alabileceğini düşünüyorum.

Yeni sezonda başarılar Akhisar Belediyespor.




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250