Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ

TB2L'de bu haftanın maçı şüphesiz "Torku Selçuk Üniversitesi - Akhisar Belediyespor" maçıydı.

Akhisarspor'da takımın tartışılmaz en önemli silahı olan Tyrone'un sakatlığına takımda oyun kurucu olarak dakika bulan Levent'in yokluğu da eklenince kağıt üzerinde favorisinin Torku Selçuk Ünivesitesi olarak gösterildiği bir maçla karşı karşıya kaldık.

Aslında Maçın ilk yarısında beklenen oldu. Çok etkili bir Selçuk Üniversitesi takımı izledik. Tyrone'un yokluğunda Morrow pota altında çok etkisiz kaldı Akhisarspor oyun kurmakta ve şut bulmakta oldukça zorlandı.

İlk yarıda etkili oynayan sarı-mavililer yabancı oyuncularının sayıları yanında Hadi Özdemir ve Burak Selen ile üst üste sayılar ile, Akhisarspor'a karşı soyunma odasına 16 sayı farkla 43 - 27'lik skorla gittiler.

İlk devrede Akhisarspor açısından maçın kopmasını engelleyen ve takımı oyunda tutan Emre Özpulat oldu.

İkinci yarı Antrenör Zafer Aktaş taktikleriyle maça damgasını vurdu. Akhisarspor maçı uyutarak Can ve Serdar ile birlikte yavaş yavaş farkı eritti. Farkın kapanmasında Akhisar Belediyespor'un iyi oyunu kadar, Torku Selçuk'un farkın getirdiği rehavete kapılmasının da payının olduğunu söyleyebiliriz. 

Torku Selçuk rehavetten uzaklaşarak maçı tekrar asılmaya çalıştığı sırada bu kez konsantrasyonu üst düzeye ulaşmış, çok iyi savunma yapan ve rakibine hücum şansı vermeyen bir Akhisarspor'la karşılaştı ki dengeler tam olarak değişti.

Aslında bu maç; antrenörler arasındaki taktiksel savaş ile; oyuncu konsantrasyonunun maça ne denli etkili olduğuna dair izletilecek bir basketbol ders kaseti niteliği de taşımakta.

Yazıyı bitirmeden Emre Özpulat'a da değinmek istedim. İzmir'de oynanan Gelişim Koleji maçında da üst düzey performans sergileyen Emre Özpulat, Torku Selçuk Üniversitesi karşısında da üst düzey oyununu tekrarladı. Emre'nin konsantrasyonunun devamı ve takıma daha iyi adapte edilmesi için teknik ekibe gerçekten önemli iş düşüyor. Emre mutlaka kazanılmalı.

Bu arada geçen haftaki yazımda; Best Balıkesir'in kendi evinde Uşak Üniversitesini yeneceğini belirterek iddaa vb oynayanlara tüyo vermiştim. Best Balıkesir 84- 81 galip geldi. Umarım bundan sonra da ara sıra TB2L'ye ait doğru tüyolar vermeye devam edeceğim.

Basketbol dolu bir hafta dileklerimle...




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250