Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

AKHİSAR OYUN KURAMAYINCA, BEST GALİP GELDİ

Akhisar Belediyespor teknik heyeti sene başında yabancı transferi haklarını pota altından yana kullandılar.  NCA'den Darrius Morrow'u yeşil siyahlı renklere bağladılar.
Bir çok kez yabancı oyuncu transferinin oyun kurucu mevkiine yapılması gerektiğini dile getirdik. Çünkü Tyrone Nelson TB2L kalitesinin üzerinde bir oyuncu. Her maçı 30 dakika oynayarak kapatabilecek teknik kapasitede. Kenarda ise Evren, tecrübesiyle Trone'nun dinlendiği zamanlarda takımı sırtlayacak kaliteye sahip. Özellikle yumuşak bileği ve 3'lük atış yapabilme yeteneği Evren'i farklı bir yere koyuyor.
Oyun kurucu pozisyonunda ise Levent'in yaşının ilerlemesi takım için kabus oldu. Levent her maç maksimum 7-8  dakika yüksek performans sergileyerek oynayabilecek güçte.
Asıl oyuncu kurucu olarak düşünülen Serdar ise istikrarsız bir sezon geçiriyor. Oyuncu oynadığı maçların içinde 3 maçta 20 sayının üstüne çıkarken 4 maçta da süre bulmasına rağmen sayı bulamadan maçı kapattı.
Akhisar Belediyespor, Best Balıkesir karşısında en büyük eksiği oyun kuramamasıydı. Hücum setlerinin kurulamaması, dış şutların da girmemesiyle birleşince tüm hücumlar Tyrone üzerinden denendi. Tyrone'nun Pi Koleji maçında gözünde yaşadığı rahatsızlık bu maça kadar iyileşmeyince, Tyrone'dan verim alamayan Akhisarbelediyespor daha ilk çeyrekten itibaren istediği oyunu oynayamadı.
Best Balıkesir ise özellikle Amerikalı oyuncularının etkisi, oynadıkları güzel setler, seri ve akıllı hücumlarla galibiyeti hak eden taraftı.
Akhisar Belediyespor son çeyrekte tam saha press ile farkı kapadıysa da, Best Balıkesir sahadan galip ayrılarak Playoff'a kalmak için önemli bir adım attı.
Eğer ki kuponlara girerse; iddia oynayacaklar için söylüyorum, ben Best Balıkesir - Maçkolik Uşak Üniversitesi maçında Best Balıkesir'i favori görüyorum.
Bu arada Best Balıkesir maçını izleyenler arasında; Maçkolik Uşak'ın antrenörü Ozan Bulkaz'da vardı. Rakip takımı izlemek için deplasmanlara giden Bulkaz; Maçkolik'in başarısının arkasındaki önemli bir sebebi de ortaya koydu. Rakibi hafife almamak.
Tüm Basketbolig okuyucularına basketbolla dolu mutlu bir hafta diliyorum.




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250