Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

10-02-2022 SEZAYİ ERDÜL

Rahmetli Ahmet PİRİŞTİNA döneminde, İzmir Büyük Şehir Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Rahmetli Safter KARABAĞLI dönemimde fırtına gibi esen, Öncelikle İskenderun Engelliler spor kulübünün tahtını yıkarak ilk şampiyonluğunu kazanan İzmir B.B.G.S.K. ele geçirdiği bu şampiyonlukla ard arda 105 maç kazanma rekoru kırmış, ve hala bu dünya rekorunu elinde tutmaktadır. Süper ligte oynadığı bir maçta, 174 sayı atma, potasında en az 4 sayı görme rekorlarını hala elinde bulunduran Büyükşehirin Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu branşta ülkemizi Avrupa’da ilk temsil den ekip olma özelliğini taşımaktadır. Daha önce 2001-2002- 2003 ve 2004 yıllarında üst üste dört kez şampiyon olmayı başaran takım, elindeki sporcuların bir çoğunu yeni bir yapılanma içine giren Galatasaraya kaptırmış, yüksek ücretli transfer tekliflerine, giden sporcular hayır diyememiştir. Uzun yıllar öncelikle Galatasaray’ın hegomonyasında ve şampiyonluklarıyla geçen lig müsabakalarında Galatasaray takımının özünü oluşturan İzmirli sporcuların büyük katkısı ile bir çok kez Avrupa Şampiyonlukları yaşamış,hatta kıtalar arası şampiyonluğunu 2 kez yakalamıştır. Daha sonraki yıllarda bu kez Beşiktaş transferle atağa geçmiş, Galatasaray oyuncusu olan İzmirli bir çok sporcu bu ekipte yer almış, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper ligimizde Beşiktaş fırtınası esmeye başlamıştır. 1907 Fenerbahçe kulübünün sonradan yapmış olduğu atılım ile şampiyonlukları kazanma sırası el değiştirmiştir. Ta ki ; 2019-2020 sezonun pandemi nedeni ile yarım sezon ortasında mecburi tescili ile lig sıralaması oluşturulmak zorunda kalınmıştır. 2020-2021 sezonu ise FANUS sisteminde Tek devreli lig usulü ile YALOVA ve BURSA’da oynanması gerçekleştirilerek,ardından da play off maçlarına sıra gelmişti.  İzmir Büyükşehir Belediyespor ligde normal sezonu 14 maçta 13 galibiyetle zirvede bitirdi, Play offlarda ise, Balıkesir Büyükşehiri, ardından Galatasaray’ı ikişer maçta da yenerek final biletini kaptı, Nefeslerin tutulduğu final maçlarında da Beşiktaş’ı 71-67 ve 79-66 yenerek kupanın sahibi oldu. İzmir ekibi, bir yıl önce 1907 Fenerbahçe takımına kaptırdığı şampiyonluğu dile kolay 17 yıl aradan sonra bir kere daha İzmir’e getirmeyi başardı. Sezon içinde oynadığı 20 maçtan 19’unu kazanan İzmir Büyükşehir Belediyespor, Tekerlekli Sandalye Süper Ligi’nde son 15 yıla damga vuran Galatasaray, Beşiktaş HDI Sigorta ve 1907 Fenerbahçe ile bu sezon oynadığı 7 maçı kazanırken bu alanda da tarihe geçti. Yalova 90. Yıl spor salonunda gerçekleşen kupa ödül töreni görülmeye değerdi.

xxx

BAD’ın adı BAKAD oldu, ben de değerli ağabeyim, Derneğimizin 17 yıllık başkanı Avni ERBOY’dan “Sen bu işi başarırsın, sana güveniyorum,beni mahçup etmeyeceğine de gönülden inanıyorum. Ben misyonumu tamamladım. Gönül rızasıyla, gözüm arkada kalmadan BAD başkanlığını en güzel yerde teslim ediyorum” diyerek, yapmış olduğumuz genel kurulda BASKETBOL ADAMLARI DERNEĞİ olan ismini, BASKETBOL ADAMLARI VE KADINLARI GENÇLİK SPOR KULÜBÜ (BAKAD) olarak değiştirerek, genel kurulda Yönetimi devir aldım. Yönetim Kurulunu Sezai Erdül (Başkan), Hüseyin İlker Arol (İkinci Başkan), Erdal Taşkıran (Genel Koordinatör-Sayman), Nergiz Erdül (Genel Sekreter), Doğan Kesimler, Emre Dağdelen ve Nuh Mehmet Çelebi’den oluşturuldu. Denetim Kuruluna da Selçuk Mete Yazıcı, Suavi Yardımoğlu ve Ali Ergöçmez seçildi.

Verilen önergeyle derneğin 17 yıldır başkanlığını özveriyle yürüten Avni Erboy’un derneğin Onursal Başkanı olarak seçilmesi genel kurul üyelerinin oylarıyla kabul edildi.  Hak edilmiş dile kolay 17 yıllık özverili çalışma, BAKAD OSKARLARININ dağıtılacağı etkinlikte bir plaket ile taçlandırılmak ise görevimizdir. Şimdiden tüm basketbol severleri BAKAD OSKARLARI dağıtım töreni için kendilerini şimdiden hazırlamalarını diliyoruz.




SEZAYİ ERDÜL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250