Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-09-2015 SEZAYİ ERDÜL

Bundan 10 yıl önce Dikili İlçe Spor Salonuna antrenör olarak girebilmek için çok uğraş vermiş değişik engeller çıkartılarak salona girişim hep önlenmişti. Emeklisi gelip ayrılan ilçe spor vekilinin ayrılması ayrı bir umut ışığı olmuş tekrara girişimlerimi başalttığım günlerde, son dönem İlçe spor vekili ile ortamı tam ayarlamak üzereyken, “çıkarsız” diye düşündüğüm bir arkadaş kanalı ile 12 Dev Adam Spor okulları teklifini almış büyük uğraşlar neticesinde TBF’nin bu spor etkinliği sayesinde Dikili’de basketbol okulu açılmasını sağlamıştık. O zamanlar spor salonunun içi, zemini içler acısıydı. Spor okuluna gelen çocuklara “aman o tarafa gitmeyin, daha ziyade burada oynayın” telkinin de bulunuyor, yağmurlu günlerde çatının akması nedeni ile antreman bile yapamıyorduk. 2009 yılında ilçede kurulan Lodos Gençlik Spor Kulübü’de voleybol branşı ile salona girmeye başlayınca, salon zeminindeki sıkıntılar daha bir görünür olmuş, veliler bile birşeylerin yapılması yönünde girişimlerde bulunuyorlardı. Sıkıntılar bununla da bitmiyor arada sırada Midilli’ye geçme çabasına giren göçmenlerin yakalanması durumunda bir hapishane konumuna sokuluyordu, Dikili İlçe Spor Salonu.

Spor yapabilmek için korunmalı bir alan ile bakımlı bir zemin şarttır, ama nerede bizim İzmir’de işler hiç de öyle değildir, tıpkı son anda geçen yıl olduğu gibi, iki ana stad’ın sağlamlığı ve güvenirliği yetersiz kabul edilerek kapatılması gibi anlamsız işler futbol branşında kulüplerimizin başına gelmiştir. Spor kulüplerimiz seyircisiz maç oynama cezası almalarına rağmen, o kapatılan stadlarda , bu sefer çimlerin bakımsızlığı nedeniyle maçllarını yapamamışlar, kilometrelerce uzakta  maçlarını oynamk zorunda kalmışlardır. Halen de bu sıkıntılar süre gelmekte, bu konu aşılmadığı için stadı olmaması nedeni ile kulüplere TFF tarafından ne yazık ki cezalar bile kesilmektedir.

İlçe spor salonunda yaklaşık 5 yıl boyunca spor yaptırma olanağı yakalamış ve bu olanağı grup sayısını arttırarak göze batar hale geldiğimizde, Belediye ile yarattığımız iyi diyolog sayesinde tam küçükler katagorisinde mahalli liglere katılma aşamasındayken, “çıkarsız” diye düşündüğüm arkadaş velilerle aramı bozunca , verdiğim bunca emek oluşturduğum kızlı erkekli ve kırk’a yakın sporculu grup, belediye katkısı ile spor olanağı yakalayacak küçüklerin umudu ile benim elimdeki herşey uçup gitmişti avucumun içinden. O sıralarda benimde TBF kanalı ile kendimde gördüğüm cesaret ve yetki  ile bu zemin için bir iki girişim yapmış, diğer spor salonları ile birlikte ihaleye çıkılacağı bilgisini edinmiştim. Uzun yıllar spor yapılmayan, spor yapılması yönündeki tüm girişimleri engellenen, zamanın vekil müdürü, emekli olunca salonda spor yapma olanağı doğmuştu.  2009 da kurulan Lodos Gençlik Spor Kulübü Büyük Erkeklerde Deplasmanlı Bölgesel Voleybol lig müsabakalarını da bu salonda oynamış, kızlarda liglere katılmak için tüm çalışmalarını ve spor okullarını bu salonda açmıştı, ilçede kurulan üçüncü kulüp olan Güneşspor’da hentbol çalışmalarını bu salonda yapmaya başlamışlardı.

Resmi kurumların yapmış olduğu tüm girişimler yanıt alamadığı ortamda, kulüpler ve velilerin ferdi başvuruları dışında, ilimiz bir siyasi büyüğünün 2014 yılı başında TBMM’ne verdiği bir önerge ile salonun olumsuz durumu Ankara’da sözkonusu olunca, ihaleler gerçekleşerek kısa bir sürede salonun her bir tarafı bakımdan geçmiş, eksik kalınan bölüm içinde, geçici olarak görev de bulunan ilçe müdür vekilinin girişimi ile kaymakamlıktan alınan maddi desteklede çatı aktarımı da gerçekleştirilerek salon pırılı pırıl olmuş ve zemini spor yapılacak hale getirilmiş, artık bir hapishane olarak kullanılamayan spor salonu, tüm  okulların hizmetine sunulmasının yanında, ilçede kurulu iki amatör spor kulübün de volleybol ve hentbol dallarında faydalandığı bir salon haline getirilmiş olmasını görmem nedeni ile Tüm emeği geçenleri, girişim yapanları bir spor adamı olarak kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.




SEZAYİ ERDÜL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250