Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-06-2014 RECEP ESER

Bugün sizlere Ilimizde bu yil kurulan ve bulundugu konum itibari ile de gittikçe büyüyen KABI GENÇLIK SPOR'dan bahsetmek istiyorum. 1 yildan az bir zaman içinde kurulup, Basketbolda 40, futbolda ise  75 lisansli sporsunu bulunan, ileriki dönemlerde voleybol, yüzme, atletizm ve folklor braslarindada faaliyette bulunacak olan bu kulübümüzün varligi ilimiz sporu adina önemli bir olusumdur. Zira Kabi (Bagivar) Diyarbakir'imiza bagli bir belde iken, daha sonra Sur ilçemize baglanan bir semt konumuna getirilmistir. Yani sehir merkezine bir hayli uzakta olan bir yerlesim birimimiz.
Erdal BAYRAM'in Kulüp Baskanligini, Seyfettin ONUR'un Baskan Yardimciligini, Sadik ÖNER, Behçet TARHAN, Kazim GÜVEN, Abdullah AKDOGAN ve Nedim AYZIT'in Yönetim Kurulu Üyeligini yaptigi kulübümüzün gayesinin, çocuklarimizi Kabi'de (Bagivar) çok az olan sosyal faaliyetlerini arttirarak gelisitirmek, onlari sokaklardan, internet cafe ve kraathanelerden, kötü aliskanliklardan uzak tutmaya çalismak, var olan sporcu sayisini daha çok arrtirmak  oldugunu dile getiriyor sevgili baskan ve ekibi.
Atl yapiya çok önem verdiklerini belirten baskan en büyük hedeflerinin buradan yetisen sporcularla ileriki asamada Bölgesel Basketbol Liginde kalici bir takim yaratmak ve Diyarbakir'i temsil etmek oldugunuda özellikle vurguluyorlar.
En büyük eksikliklerinin özellikle Kabi'de (Bagivar) yasayan is adamlarimizin maddi manevi destekleri oldugunu dile getirerek beldenin ve ilimizin bu olusuma katki saglamalarini bekliyorlar.
Kulübümüz Basketbol takimlarini genç erkeklerde sevgili kardesimiz Firat SÖKER sonraki yas guruplarini ise Burcu ÇELEBILER kardesimize emanet edildi. Dicle Üniversitesi Antrenörlük Bölümünde okuyan bu genç kardeslerimiz ise basketbol adina Kabi'de (Bagivar) ve Diyarbakir'da yapacak çok seylerinin oldugunu konusmamizin her asamasinda dile getiriyorlar.
Yukarida Kabi'nin (Bagivar) konum itibari ile sehir merkezine dolayisi ile spor salonuna bir hayli uzak oldugundan bahsetmistim. Buna ragmen basketbol ve spor aski oradaki gençlerin kanina o kadar islemiski her maçta takimini yalniz birakmayan çok sayida taraftari ile maçlari çok zevkli geçmekte. Oyunculari sahada iken turibünde yerlerinde duramayan çocuklari gençleri görmenizi çok isterim. Maçin her anini adeta içlerinde yasiyor ve atilan her sayi ile kendilerinden geçiyoprlar.
Öyle görünüyorki bu kulübümüz uzun vadede gerek yapacaklari çalismalar ile, gerek se sporu çok seven seyircileri ile büyük isler basaracaklardir. Bu kulübümüzde Diyarbakir basketbolunun bir lokomotifi olmak yolunda hizla ilerlemekteler. Bende buna yürekten inaniyorum. 
Haydi o zaman basta Kabi'li (Bagivar) olmak üzere tüm isadamlarimizin bu kulübümüze yardimci olmalari konusunda desteklerini beklemekteyiz. Destek olacak olan tüm is adamlarimiz, kurum ve kuruluslarimiz simdiden tesekkür ediyor ve buradanda ileriki yazilarimda kendilerini anacagimi ve herkese de bildirecegimi söylüyorum.
Yolun açik olsun Kabi Gençlik Spor.
Bir baska yazida görüsmek üzere herkese mutlu günler dilerim.




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250