Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-06-2014 RECEP ESER

Basketbolda Amerika kapısı Dicle Okulları Spor Kulübü ve Kulüp Antrenörü Gökhan YILDIRIM ile yeniden aralanıyor.  Bu defa kapı aralığı çok daha geniş olacağa ve kolaylıkla kapanmayacağa benziyor. Zira çıta bu defa çok daha yüksek.

Şöyle ki Amerika'nın Newyok şehrindeki Syracuse Academy Of Science Charter School  (Syracuse Akedemi ve Bilim Okulu) yani evvelki sene öğrencimiz Ramazan ÖZKAN'nı burslu olarak çağırıldığı okulun davetlisi olarak giden YILDIRIM Syracuse Üniversitesi ile ikili görüşmelerde bulunacak. Bu Üniversite şu anda NCAA (Amerika Üniversiteler Basketbol Liginde ) play-off mücadelesi vermekte. Amaçlarının başta kendi kulüp oyuncuları olmak üzere Diyarbakır ve Bölgedeki diğer sporcuları oraya götürmek, Oradaki takımları ise Diyarbakır'a davet etmek ve daha çok sporcularımızın Amerika'ya gitmesini sağlamak. Bu güzel girişimin en büyük destekçisi ise Dicle Okulları Yönetimi olduğunu da vurgulayalım. 26 Şubat-6 Mart tarihlerinde Amerika'da olacak olan YILDIRIM High Scholl (Lise) ve NCAA  takımlarının antrenman ve maçlarında görev alıp orada görüp öğrendiklerini buradaki antrenör arkadaşlarımız ile paylaşacak olması da bu seyahatin önemini daha da arttırmakta.

Şimdi bu seyahat ile ilgili en heyecan verici ve an anlamlı haberini söylemek istiyorum. Sevgili Gökhan YILDIRIM ve Dicle Okulları Spor Kulübü Yönetimi oradaki birkaç okulun Avrupa ve Türkiye'de yapacağı seçmelerin bir ayağının Diyarbakır'da yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağını ve bunun içinde ellerinden geleni yapacaklarını tarafıma bizzat kendileri tarafından iletildi. Bende bu güzel gelişmeyi siz değerli okurlarım ile paylaşmakta ayrı bir heyecan duymaktayım. Dicle Okulları Yönetimi de bu seçmelerin İlimizde yapılması bu seyahatin ana nedeni olduğunu ve bunun içinde adete seferber olduklarını dile getiriyorlar. Bizler üzerimize düşen her şeyi yapmak için çok büyük çalışmalar içindeyiz. Bunun için maddi manevi hiçbir şeyden kaçınmayacaklarını söyleyen okul yetkilileri Diyarbakır'da böyle bir oluşumun olması hem Diyarbakır'daki hem bölgedeki antrenör ve sporcular için ayrı bir önem ve başarı için büyük bir hedef.  Diyarbakır'a ve bölge tanıtımı için ise apayrı bir önemi bulunmakta. Kısacası iş yalnızca basketbol ile kalmıyor. Bu seçmelerin olacağı kesinleşirse tarihini, zamanını ve detaylarını siz değerli okurlarımla paylaşacağımı belirtmek istiyorum.

Bizlerde bu güzel girişim için her türlü desteklerimizi sunalım. Maddi olarak bir sıkıntısı bulunmayan bu girişim için manevi olarak büyük destekler verelim. Bu olay güzel Diyarbakır'ımızın ve Bölgemizin tanıtımı içinde çok büyük önem arz etmekte olduğunu unutmayalım. Hep beraber ve var gücümüzle bu güzel şarkıya eşlik edelim.

Herkese güzel günler dilerim.




RECEP ESER Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250