Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

05-01-2023 NEJAT SAYMAN

Euroleague’in ilk yarısının büyük bölümünü lider olarak sürdüren Fenerbahçe Beko bu akşam Litvanya’da Zalgirio Arena’da konuk olduğu Zalgiris Kaunas’a  86-66 ile kaybederek hem şok oldu hem de zirveden biraz daha kopuşunu onaylamış oldu.

Halbuki rakibin en iyi oyuncusu 3.dakikada (muhtemelen) aşil tandonunu koparıp sezonu kapatmışken rahat kazanması gereken gecede YOKLAR’ı oynadı ve maçın hiç bir bölümünde Basketbol ve enerji olarak ortaya bir şey koyamadan sezonu erken kapatan takım görüntüsü ile sahadan başı önde ayrıldı.

Maç boyunca birbirinden tamamen kopuk halde oynayan Fenerbahçe Takımı savunmada gerçekten istese bu kadar feci olamazdı. Buna karşın Itoudis’in seçimleri de soru işaretleri yarattı. Özellikle maçın ilk yarısının son 2 dakikasına 6 sayı geride girip 3 buz gibi oyuncuyu (Melih-Metecan-Pierre) oyuna alıp mucize yaratmaya çalışması çok tuhaftı.

İnanın üzerinde konuşulabilecek sadece 2 şeyin olduğu bir maçtı. Önce Evans’ın ağır sakatlığı ve ardından mütevazi kadrosu ile Zalgiris Kaunas’ın onur savaşı. Diğer hiç bir şey bu gece konuşulmaya, etüt edilmeye, sorgulanmaya değmez. Bu gidişle ilk dört değil ilk sekiz değişime gidebilir. 2017’de İstanbul’da Fenerbahçe’ye farklı yenildikleri için Panathinaikos’u Atina’ya ceza olarak otobüs ile geri döndüren çılgın Başkan Dimitris Giannakopoulos’un ne kadar haklı olduğunu anladım. Nokta!!!

Basketbolun taktiksel yönlerinin asla konuşulamayacağı bir maçta Itoudis’in 2 dakikada bir 3-4 oyuncu değiştirmesi arayış değil iflasın sonucudur. Ancak asıl iflasın nedeni önemlidir.Fenerbahçe Litvanya’ya hiç gitmeyip Zoom üzerinden maçı oynasa belki kazanırdı !!!

Naçizane..

(saymanın yorumu)




NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250