Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

10-01-2024 NEJAT SAYMAN
NEJAT SAYMAN

NEJAT SAYMAN

Fenerbahçe Partizan'ı Dağıttı, Efes Enerjisini Aradı Ama Bulamadı!

Turkish Airlines Euroleague'de Koç değişikliği sonrası sadece Kızılyıldız'a kaybeden Fenerbahçe Beko'nun son kurbanı Partizan oldu.
Turkish Airlines Euroleague'de Koç değişikliği sonrası sadece Kızılyıldız'a kaybeden Fenerbahçe Beko'nun son kurbanı Partizan oldu. Sırp ekibi Caboclo'nun 3,6,9 diye sayarak başladığı maçta özellikle ilk periyotta adeta gövde gösterisi yaptı. Guduric ile 12-12'de rakibini yakalayan Fenerbahçe Beko bu pozisyonun ardından son versiyon Cabrio araba gibi gazlayıp giden Partizan'ı uzaktan izledi. Topu eline alan her Partizanlı oyuncu üretime katkı verdi. Jaleen Smith ve Nunnally art arda bombardıman yaparken fark 17 sayıya kadar çıktı. Kenardan gelen Kevin Punter adeta çıldırdı ve ne atsa basket oldu. Calathes ve Hayes-Davis ile direnmeye çalışan sarı-lacivertliler bir türlü üçlüklere yetişemeyip çember altında da etkili olamayınca periyotu 31-19 geride tamamladı.
 
2.periyot başında Jaleen Smith ile gelen 5-0'lık seri ile 36-19 geri düşen Fenerbahçe Beko, Sestina'nın oyuna girişi ve Dorsey'in liderliği almasıyla başka bir görüntüye geçiş yaptı. Önce  basket faul ile silkelenen Dorsey, yanında Itoudis'in transfer edip tribün lideri yaptığı Sestina'yı da alınca işin rengi değişti. Savunmada daha sertleşen ve ribauntları alan Fenerbahçe Beko skor 45-40 olduğunda 'Geliyorum' mesajını verdi. İlk periyot 31 sayı yiyen sarı-lacivertliler bu kez Partizan'ı 17 sayıda tutunca soyunma odasına umutlu gitti.
 
Soyunma odası dönüşünde adeta 'Michael Myers' moduna geçen Fenerbahçe Beko Sestina'nın 2 üçlüğü ile Partizan'ı 55-55'de yakaladı ve son periyota 16 sayı yiyip 68-64 önde girdi. Kontrolü tamamen kaybeden Partizan önünde müthiş savunma yapıp Dorsey ve Sestina'nın üçlükleriyle bir anda 10 sayılık farkı yakalarken çember altı savunmasında da çok başarılıydı. Yakaladığı 17-0'lık seri ile Partizan'ı şaşkına çeviren sarı-lacivertliler maçın sonuna dek Partizan'a nefes aldırmadılar. Obradovic ne yapsa açılan farka engel olamadı. Sahadan 91-76'lık galibiyet ile ayrılan Fenerbahçe Beko'da Dorsey 8/5 üçlük isabeti ile 24 sayıya ulaşıp Jasikevicius'un gelişinden çok mutlu olduğunu kanıtladı. Marko Guduric 15 sayı 3 ribaunt 2 top çalma ile müthiş katkı verdi. Gecenin yıldızı ise 5/4 üç sayılık isabet ve 14 sayı 4 ribaunt 1 top çalma ile Nate Sestina oldu. Jasikevicius'un gelişi ile adeta turbo takan Sestina artık rotasyonun değişmez parçası olacağını da kanıtladı. Fenerbahçe Beko takım halinde savaşıp önemli bir galibiyet alırken zirveye de 'Adım adım geliyorum' mesajını yolladı. Calathes ise 9 sayı 7 asist 4 ribaunt 1 top çalma ile gereğini yaptı. Kızılyıldız önünde kaybedilen maçın ardından Fenerbahçe'nin verdiği tepki değerliydi. Sarunas Jasikevicius takıma verdiği olumlu enerji ile herkesi geri döndürmeyi başardı. Artık sarı-lacivertliler geleceğe daha umutlu bakıyor. Dün gece sadece 2 sayı üretse de Papagiannis yıllar sonra pota dibinde oynatılmaya alışmaya başladı. 2.20'lik pivotu 3 sayı çizgisi dışında oynatan zihniyetler hata ettiklerini sezon sonuna kadar izleyip anlayacaklar. 
 
Gelelim Anadolu Efes'e....Öncelikle Panathinaikos önünde her ne kadar sonlarda vites arttırıp rakibi yakalasalar da kazanabilecek enerjiye sahip değillerdi. Özellikle Larkin yorgunluk ve motivasyon sorunlarına takılıp çok kötü bir maç çıkardı. O düşük enerjide olunca takım da aynı moda geçti. Maçın son bir kaç dakikası dışında Panathinaikos iyi Basketbol oynayıp özellikle Grigonis ile çok etkili oldu ve Anadolu Efes'i yanına yaklaştırmadı. Itoudis'in oynatamadığı Antetokounmpo'yu çok verimli kullandı. Artık o da bir Euroleague oyuncusu oldu. Ataman rolleri çok iyi dağıttığı takımının başında sakin olduğunda çok daha iyi maç yönetiyor. Yani o fevri davranışlardan tamamen koparsa çok verimli bir sezon olabilir hem Panathinaikos, hem de kendisi için. Yılar sonra Pana seyircisi salona gelmekten keyif aldı. 
 
İlk yarıda çok fazla deplasmanda oynayan Efes, artık tek tek sakatlıktan geri dönen oyuncularıyla beraber karar verip çok savaşmalı ve en azından play-in'i garantilemelidir. Geçen yıl play-off oynayamayan Efes bu sezonda oynayamazsa Tuncay Başkan sil baştan yapabilir. Eğer Avrupa'nın çok iyi kulüplerinden birinde Basketbol yaşantılarını sürdürmek istiyorlarsa önce kendilerine ve sonra takıma inanıp zırhları kuşanmalılar. Çünkü hayatta her şeyin bir sonu var. Ancak en tepede olmak ile en altta olmak arasında çok derin bir çizgi var. Nerede olmak istediklerine onlar karar verecek. Fenerbahçeli oyuncular nasıl silkindiyse Efesliler de artık çok fena şekilde silkinmeli ve sahayı rakiplere dar edebilmeli. Puan cetveli Efes kalitesini yansıtmıyor ve bu tablo önümüzde oynanacak 3 iç saha maçı ile birlikte değişmeli. Tam oturacakken altınızdan çekilen sandalye sizi yere düşürür. Aman dikkat !!!
 
Naçizane....




NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250