Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

14-01-2024 NEJAT SAYMAN
NEJAT SAYMAN

NEJAT SAYMAN

Galatasaray Ekmas'a Evinde Soğuk Duş, Yukatel Farklı Kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi'ni konuk eden Galatasaray Ekmas, kötü hücum ettiği maçta savunma da yapamayınca 102-87 ile ağır bir yenilgi aldı. Maçın ilk 3-4 dakikası dışında sürekli rakibini geriden takip eden ve nadiren olumlu şeyler yapan sarı-kırmızılı ekip zirveye yaklaşabilme şansını da tepmiş oldu. Göksenin Köksal'ın olmadığı maçta Koç Mitrovic de diskalifiye olunca linkler tamamen koptu.
Yukatel Merkezefendi ise kısıtlı kadrosuna rağmen iyi savunma yapıp topu da paylaşınca ilk periyottan itibaren Galatasaray'ı yenebileceğini kanıtladı. Her topun değerini bilip oynayan Denizli ekibi savunmada çok akıllı ve savaşçıydı. Oynayan her oyuncudan verim alan Koç Zafer Aktaş takımı çok iyi hazırlamanın ödülünü aldı. Alt sıralardan kurtulmak için savaş veren Yukatel Merkezefendi haftaya konuk edeceği Reeder Samsunspor'u yenerse oldukça rahatlayacak. Zafer Aktaş 2 önemli oyuncusunu Euroleague'e yollayıp kaybetse de boşluğu iyi seçimlerle doldurunca değişen bir şey olmadı. Moses Wright ve Nate Mason müthiş oynadı. Vrenz Bleijenbergh ise net Joker oyuncuydu. Euroleague oynayacak kadar zeki ve donanımlı bir oyuncu olduğunu belirtmeliyim. Sonra söylemedi demeyin !

Bu arada Koç Mitrovic geldiğinden beri çok fazla diskalifiye oldu. Onu sahanın içinde kontrol edebilecek birinin yokluğu net gözüküyor. Oyuncular Koçu görmek ister. Ancak sürekli diskalifiye olup direksiyonu yardımcısına bırakan Mitrovic yanlış yapıyor. Bu görüntü, Galatasaray Ekmas'ın 6-7. sıradan play-off'a girebileceğini ama tur atlama şansının zayıf olduğunu gösteriyor. Avrupa'da Derthone Basket turu geçilirse belki bir motivasyon sağlanabilir ama oyun içinde bir düzen görünmüyor. Eline gelen üçlük atsın, tamam. Kaliteli ve kariyerli oyuncular tabi ki. Ancak girmeyen topun hücum ribauntu alınamadığında Galatasaray potasında hızlı hücum sayısı görüyor ve sonra da oyundan düşüyor. Görünen tuhaflığı Mitrovic'in fark etmesi gerek yoksa kayıp sezona doğru gidiliyor.
Naçizane...




NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250