Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-09-2022 NEJAT SAYMAN
Dünya Basketbolunun 2 önemli ekolünün finalinde, turnuva genelinde hiç şans verilmeyen İspanya tarihin en inanılmaz şampiyonluklarından birini yaşayıp tüm dünyayı şaşkına çevirdi.
Bugüne kadar olağanüstü başarılar elde eden ekoller tek tek geride kalırken Altın Jenerasyonu da bir çırpıda emekli edip yeni bir jenerasyon ile turnuvaya gelen İspanya var olan çok etkin ekolü ile yine herkesi şok etti. Altyapı kız-erkek turnuvalarında tarihte görülmemiş bir başarı sağlamaları bu işe duydukları saygıyı göstermişti zaten. Ancak bu kadarını da kimse beklememişti.
Eğer yerleşik bir ekolünüz var ise ve tüm oyuncular hangi pozisyonda ne yapacağını ezbere biliyorsa işiniz çok kolaylaşıyor. Koç Scariolo bence kariyerinin en anlamlı şampiyonluğunu elde etti.
Görgü ve bilgisiyle İspanya ve dünya tarihine geçti. Başta Koç Sergio Scarioio ve 37 yaşındaki kaptan Rudy Fernandez olmak üzere İspanya'ya şapka çıkarıp sonra da şapkayı önümüze koyup düşünmeliyiz. Biz ne yapıyoruz ve ne yapmıyoruz diye. Adamlar aynı
şeyi hisseden 20 kişilik ekip yaratmış ama biz aynı şeyi hisseden 5 kişi üretemiyoruz. Var olan düzen ile üretmemize de ihtimal yok. Şu an yapmamız gereken tek şey Ergin Ataman'a teşekkür edip onu takımının başına yollamak ve Efes'in hedeflerine konsantre olmasını sağlamaktır. Çünkü onun devam edebileceği hedefleri var. Kısır döngü içinde Efes'i de heba etmeyelim böylesine zorlu bir sezonda. Ve sonra akıllı-uslu düşünüp net EMEKÇİ ve ÜRETİCİ bir Koç bulup önümüzdeki yıllar için umut olabilecek bir ekol ve jenerasyon yaratalım. Başka çaremiz yok çünkü 3 yıllık tatil biletimiz var elimizde eğer Şubat ayında mucizeler yaratmaz isek..
Bence Tanjevic döneminde başarı ile uyguladığımız ve bize yakın olan Yugoslav ekolünü oturtup altyapı Milli Takım oyuncularını geliştirip hazırlayacak ve A takımlardaki Türk oyuncuları geliştirecek bir ismi acil düşünmeliyiz. Bu isim ASLA Euroleague ve yerel ligi birlikte çalıştıran bir Koç olmamalı çünkü 3 kulvar bir Koç için çok ağır. Dinlenip sezon yorgunluğunu atacak ve yeni sezona kafasını dinlendirip girebilecek bir Koç olmalı. Kabul edelim ki Ataman'ın gelişi çok büyük hataydı.
Çok uzatmadan aklımdakileri aktarmaya çalıştım. İnanmadığım şeyi yazmam ve söylemem.
İspanya'yı ayakta alkışlıyor ve darısı ileriki yıllarda başımıza diyorum.
Naçizane....



NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250