Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

30-11-2020 MUSTAFA ŞİMŞEK

İptal edilen ligler boş salonlar..
 
Hepimiz pandemi öncesiyle bugünkü durumumuzu karşılaştırıyoruz. Kaç kilo aldık, kaç kilo verdik. Psikolojimiz bozuldu mu, yoksa moralimizi koruyabildik mi? İşin ekonomik boyutuna girersek, biliyoruz ki kurye şirketleri, maske üreticileri, evlere servis yapmasını becerebilen marketler dışında kazanan çok az, çoğunluk ise kaybedenler tarafında..
 
Covid pandemisi sonrası iptal edilen liglerin basketbol endüstrisi üzerinde ekonomik sosyal ve yönetimsel ne gibi etkileri olacak?Herkesin kafasında haklı sorular..
 
Pandemi süresinde antreman yapılmadı.Genellikle sosyal medyadan canlı yayın sohbet röportaj tarzı yayınlar yapıldı.Sonra bakanlığın belirlediği şartlarla salonlara geri dönmeye başladık.
Şimdi yavaş yavaşta olsa normale dönmeye çalışıyoruz.Geçen sezon iptal edilen liglerle sezonu kapattık.NBA hariç basketbol maalesef ki tamamlanamadı.NBA'de inanılmaz tedbirlerle seyircisiz sezonu tamamladı.Peki şimdi basketbol olarak ne durumdayız.Pek iç açıcı durumda oldugumuz söylenemez.Yine seyircisiz ve üst düzey tedbirlerle basketbol oynanmaya çalışılıyor.Sezona başlayan liglerimiz var.Süper lig ve birinci lig oynanıyor.Tedbirler had safhada.Avrupa liglerinde mücadele eden takımlarımızda aynı durumda.Güncel tedbirlere uymak zorundalar.Buna rağmen pozitif çıkan sonuçlar oluyor.Ertelenen maçlar görüyoruz.Sürekli seyahat halinde olmak bile tedbirlere uyulması halinde bile tehlikeli.Boş salonlarda oynamak başta oyuncularda dahil olmak üzere keyifsiz.Bu işin bir tarafı.Önemli olan bir tarafta bu işten ekmek yiyen insanlar.Basketbol federasyonu alt ligler ve yerel ligler için güncel değil.Kimse sorduğu sorulara cevap alamıyor.Alt liglerde yüzlerce antrenör oyuncu teknik ekipten insanlar var.Biraz duyarlı olalım.
 
Sağlıkla kalalım tabi ki ama basketbolla da kalalım..

 




MUSTAFA ŞİMŞEK Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250