Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-05-2016 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

TKB2L Final Grubu'nda üçüncü gün sona erdi

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi Final Grubu’nda üçüncü gün tamamlandı. Üçüncü günün sonunda Kırçiçeği Bodrum Basketbol ve Beckerspor’un yenilgisizliği sürerken; Bayraklı Belediyespor ve İzmir Belediyespor galibiyetle tanışamayan ekipler oldular.

Üçüncü günün ilk maçında Ekiz Yumurta Foça, Dostlukspor ile karşılaştı. 29-24 Dostlukspor üstünlüğüyle geçilen ilk yarının ardından üçüncü çeyrek sonuna 2:19 kala 13 sayı farka ulaşan Dostlukspor ardından ‘’stop’’ etti. Ekiz Yumurta Foça sert savunmasıyla maç sonuna kadar rakibine sayı şansı vermedi. Turnuva başından beri kendini gösteremeyen Esra Şencebe ve Pelin Gürçavdı’nın skorer oyunlarıyla 27-0’lık seri Ekiz Yumurta Foça’yı ipten aldı.

Final Grubu’nda ilk iki günün lideri Kırçiçeği Bodrum Basketbol, üçüncü günde İzmit Belediyespor’u mağlup ederek yoluna devam etti. İzmit Belediyespor ise fikstür dezavantajını avantaja çeviremeyerek; ilk üç gün sonunda ilk iki şansını yok etti. Bodrum ekibinde Belgin Odabaşı hiç şut kaçırmadan 14 sayıyla maçın dikkat çeken ismiydi.

Turnuvada oynadığı iki maça da kötü başlayıp, ikinci yarıda toparlansa da sonuca ulaşamayan Bayraklı Belediyespor; üçüncü günde bu sefer iyi başladığı maçın son bölümünde dağıldı. Çekmeköy Belediyespor 31 sayı bulduğu son çeyrekte Betül Erkoyuncu ile ikinci galibiyetini söktü aldı.

Günün son maçında iki İzmir ekibinin mücadelesi nefes kesti. Turnuvanın tartışmasız favorisi Beckerspor karşısında Urla Pera rakibine deyim yerindeyse kök söktürdü. Sümeyya Özcan ile rakibini sallayan Urla Pera’nın karşında devleşen Aslı Sevinç 17 sayısının yanına 19 ribaunt ekleyerek maçın yıldızı oldu. İlk iki güne nazaran yorgun gözüken Becker’in kadro derinliği karşısında bir yerden sonra tıkanan Urla Pera’nın mücadelesi ise alkış aldı.

Üç günün ardından turnuvaya yarın ara veriliyor. Ardından heyecan Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek...




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250