Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

17-10-2016 MERT ERBOY

Pınar Karşıyaka'nın değerli galibiyeti

Pınar Karşıyaka zorlu Gaziantep deplasmanında sezonun ilk galibiyetine ulaştı. İlk hafta Banvit hezimetinin ardından faturayı Josh Boone’a kesen ve yerine Joshua Colton Owens’i getiren yeşil kırmızılı ekipte erken değişimin şaşkınlığı yerine ‘’zararın neresinden dönülse kardır’’ mantığını güdelim.

İlk hafta 8 oyuncuya süre veren Kaf Kaf, ligin ikinci maçında rotasyona 10 oyuncunun girmesi ve en önemlisi tüm süre alanların katkı vermesiyle sonuca zor da olsa ulaştı. Ölü toprağının atılması açısından çok değerli bir galibiyet hele ki Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk deplasman öncesi.

Muratbey Uşak’a erken uyarı

Avrupa’ya ve lige fırtına gibi bir başlangıç yapan Muratbey Uşak, Beşiktaş Sompo Japan deplasmanında mağlubiyetle tanıştı. Rakibe 22 hücum ribauntu veren ve toplam ribauntlarda 51-30 geride olan Uşak’ın maçı kazanabilmesinden bahsetmek zordu. Ozan Bulkaz ve ekibi açısından erken uyarı niteliğindeydi bu mağlubiyet.

Babaoğlu'nun haklı isyanı...

Süper Lig’deki ilk maçında güçlü Galatasaray Odeabank’a ecel terleri döktüren Best Balıkesir ise evinde Demir İnşaat Büyükçekmece’ye çarpıldı. Son çeyreğe kadar oyunda hakimiyeti elinde tutan Balıkesir ekibi galibiyete ulaşamadı. Tecrübeli coach Mete Babaoğlu’nun hafta başından beri maçla ilgili hakem atamasını eleştirmesi ve son çeyrekte çalınan çalınmayan düdükler dikkat çekiciydi!..

Final Gençlik ve Muğla Orman için tehlike çanları...

Türkiye Basketbol Ligi’nde üçüncü hafta sonunda Sakarya Büyükşehir Basketbol ve İstanbulspor Beylikdüzü’nün galibiyet serisi sürüyor. Afyon Belediyespor, Petkim, Samsun Büyükşehir Anakent ilk mağlubiyetlerini alırlarken; Final Gençlik ve Muğla Orman için tehlike çanları çok erken çalmaya başladı!..

Bornova Becker’in ders alması gereken maç

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin iddialı ekibi Bornova Becker, son çeyreğine 17 sayı önde girdiği Ted Ankara Kolejliler maçını neredeyse kaybediyordu. Nasıl olsa kazandık mantığıyla bir anda geriye düşen ve son saniyede Nazlı Güler’in sayısıyla maçı uzatmaya götüren İzmir ekibi uzatmada istediğini aldı. Aldı almasına da galibiyetten çok sezonun ilerisi için ders alınması gereken bir maçtı. Tecrübeli isim Olcay Orak ve ekibinin o dersi aldıklarına da eminim...

Ligin diğer iddialı ekibi Kırçiçeği Bodrum Basket, galibiyet serisini sürdürürken; Edremit Belediyesi Gürespor zorlu Ankara deplasmanında OGM Orman Gençlik’i elinden kaçırdı. Urla Belediyespor ise ikinci hafta da galibiyetle tanışamadı. Onlar açısından da takıma takviye zorunlu hale gelmeye başlardı. Aksi halde çok erken olmasına karşın atı alan Üsküdar’ı geçecek!..




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250