Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

30-05-2016 MERT ERBOY

1976’da Karadeniz Ereğli’de başlamıştı antrenörlük kariyeri.

1982’de adım attığı Karşıyaka altyapısında kendisini ispatladı. Üst yapıda gelecek başarıların temel taşının altyapı olduğunu kendisine ilke edindi.

Tofaş’ta bir Türkiye Kupası kazanırken; iki kez de Cumhurbaşkanlığı finaline adını yazdırdı.

Oyak Renault’un ardından tekrar kopamadığı ve en sevdiği yere altyapıya geri döndü Tofaş’ta... Genç takımı Türkiye şampiyonu yaptı.

Milenyum’a Pınar Karşıyaka’da girerken; 2003’te adım attığı Tuborg’u önce Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseltti. Ardından FIBA Güney Konfederasyonu Şampiyonu olurken takımına Avrupa’da Final Four oynattı. Avrupa’nın en prestijli basketbol sitesi Eurobasket.com tarafından o sezon Avrupa’da yılın antrenörü seçildi.

Tuborg, 2005 senesinde Fiba Cup’ta çeyrek final ve aynı sezon Türkiye Kupası’nda yarı final oynarken yine dümende o vardı.

Konya Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Aliağa Petkim ve Mersin Büyükşehir Belediyespor’un başarısı için ter döktü.

2014 sezonunda geldiği Best Balıkesir’de hedefi yine başarı üzerine kurmuştu.

Ne yazık ki bir gece kabus gibi bir olayla rüzgar tersine döndü.

Basketboldan uzak kaldığı ve çok zor günler geçirdiği o sezonun sonunda yarıda bıraktığı işi tamamlamak istiyordu.

Best Balıkesir Basketbol Kulübü, zor günlerinde bir an olsun yalnız bırakmadığı antrenörüne yeni sezonda tekrar takımı emanet etti.

34 maçta 19 galibiyetle takımını Playoff’a soktu. Önce ligin gizli favorisi Sinpaş Denizli Basket’e ‘’buraya kadar’’ dedi.

Herkes Best Balıkesir’in son galibiyetini bu turda aldığını düşünüyordu. Çünkü Süper Lig öncesi önlerinde yıldızlar topluluğu, ‘’lige çıkması istenen!.’’Acıbadem Üniversitesi vardı. Normal sezonda bir kez yendiği rakibini bu kez üç kez devirdi.

Takımına Süper Lig kapısını açarken; bu başarıyı tecrübeli isimlerin yanına monte ettiği gençlerle elde ederek altyapıya verdiği önemi yine gözler önüne serdi...

Mete Babaoğlu’ndan bahsediyorum.

Yaşadığı onca zorluğa rağmen önce kendini, sonra kulübünü ve son olarak ta oyuncularını inandıran; emeği yoğuran; gençlere güvenen ve hedefe ulaşan yolda paranın tek yöntem olmadığını ispat ederek çok güzel ders veren adam; Mete Babaoğlu...

Helal olsun sana...

***

2004 yılında temellerini attığı kulübünü doğru işler yaparak adım adım en üst lige yükseltti. Sadece iyi günde değil kötü günde de takımının, oyuncusunun, antrenörünün, idarecisinin yanında durarak başarıya ulaştı.

Kocaman bir alkış ta Best Balıkesir Kulübü Başkanı Gafur Çoymak’a... 




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250