Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 HAKAN YİĞİT

Takim sporlarinin degismez günah keçileri antrenörlerdir. Veya beklentilerin karsilanamamasi durumunda kellesi gidecekler siralamasindaki ilk kisidir antrenör. Bir takimdan basarisiz oldugu için gönderilmis bir antrenörü bir baska hafta, baska bir takimin basinda harikalar yaratirken görebilir, ya da kisa bir zaman sonra gönderildigi takima kurtarici olarak döndügüne sahit olabiliriz. Hep bir arayis içerisindeyizdir ama aslinda nedir aradigimiz? Sadece bir kan degisikliginin takima bir ivme kazandirmasi mi,yoksa yeni gelecek antrenörün vasiflarinin bir öncekinden daha iyi olmasi mi? Ve bu kadar kolay midir birini gönderip, birini getirmek.

Emme para bende mantigi ile davrananlara göre bu tabiî ki çok kolay bir eylem olabilir ama ise profesyonel bir yaklasim sergileyerek bakarsak çokta tehlikeli ve daha büyük basarisizliklara yol açacak bir durumda söz konusu olabilir pekala. Biz antrenörler kendi kendimizin celladiyizdir çogu zaman. Sifirdan bir takim yaratip onu sinirli imkanlar ile zirveye tasirsiniz ama sizden hep o zirvede kalmaniz istenir. Tasiyabileceginiz yük 50kg. olabilir ama bunu kilometrelerce tasiyamazsiniz, yorulup bir nefeslenmek ihtiyaci hissettiginiz anda para bende mantigi devreye girer ve yeni maceralara yelken açarsiniz. Bu durum özellikle ülkemizdeki spor yöneticisi profilinde çok rastlanan bir durumdur. Dik durmak, gerçek siz gibi davranmak her babayigidin harci degildir.

Düdük kimdeyse onun düdügünü çalmak yaptiginiz is ile ilgili ömrünüzü uzatabilir, aksi halde göçebe bir hayata merhaba demek zorunda kalabilirsiniz. Sadece sporda degil hayatin her alaninda dik durarak basariya ulasmak neredeyse imkansizdir. Bu imkansizi basarabilenler yok mudur, tabiî ki vardir ve iste çok zor rastlanan bu kisilere LIDER denir. Liderlik yetenegi, bir kisinin etkinlik düzeyini belirleyen etiketidir. Biz bu etiketi sinirlamaya kalkar, belli sekillere sokmaya çalisirsak etrafta bu sinirlamalar yüzünden daha fazla ilerleyemeyen iyi görünüslü, yetenekli ama yerinde sayan insanlar ve kulüpler görürsünüz. Bir takimin lideri antrenörüdür ve onu göndermek tek çözüm yolu degildir. Basariyi istiyorsak onu sinirlamak ve kendi kaliplariniza sokmak yerine bir gazoz sisesinin kapagini açmak gibi o kapagi açmali ve köpürüp tasmasina izin vermelisiniz. Birakin basarinin önünde duran kisi olmak yerine kapagi kaldiran kisi olun, bu sizin liderlige atacaginiz ilk adim olabilir.

 




HAKAN YİĞİT Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250