Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 HAKAN YİĞİT

Türkiye kadın basketbol liginde normal sezon sona erdi. Sezon başladığında bazı ön görülerimiz vardı ve şu ana gelindiğinde bizi yanıltan tek şey Galatasarayın normal sezonu zirvede bitirmesi oldu. Bunda fenerbahçenin kadrosundaki hesaplanamayan değişikliklerin payı olsada Ceyhun YILDIZOĞLU ve ekibinin hakkını teslim etmemiz gerekiyor.

 Lig uzun bir maratonsa bunu en iyi kosan Ceyhun ve ekibi oldu. Düsecek ekipler sezon basinda Burhaniye, Alanya ve IÜBSK gibi görünüyordu. IÜBSK yillardan beridir süre gelen Basketbol gelenegi ve güçlü altyapisi ile rahat bir sekilde ligde kalmayi basarirken Burhaniye ve Alanya asansör takim kimliklerinden kurtulamadilar. Sezon öncesi play off oynayacagini düsündügüm Ceyhan Belediye disarida kalarak beni yaniltan bir diger takim oldu. En azindan Mersin in üzerinde olmalarini bekliyordum. Mersin play-off maçlarina çikarak iyi bir sezon geçirdi. Onlarida mücadelelerinden dolayi kutluyorum. Samsun Basket sezon içinde oldukça sanssiz çaçlar oynadi. Biraz daha sansli olabilseler siralamada en az bir basamak daha üstte olabilir ve 4 lü finale kalmalari için daha umutlu olabilirlerdi.Bu baglamda Play-off eslesmelerinde Galatasaray ve Fenerbahçe nin zorlanmadan turu geçmelerini bekliyorum. Tarsus ve Botas arasindaki güney derbisinde Botas her ne kadar 1-0 lik avantaja sahipte olsa Tarsus un çok kolay pes edecegini düsünmüyorum. Hatta %51 favorim Tarsus diyorum. Panküp- Besiktas eslesmesi ise ligde birbirine üstünlük saglayamayan iki takimin kiyasiya mücadelesi seklinde geçecek. Güç dengeleri birbirine çok yakin bu iki takimin günlük performanslari tur atlayacak takimin belirlenmesinde oldukça belirleyici olacak. Seyir zevki açisindanda bu iki takimin oynayacagi maçlar 8 li finalin en heyecan verici maçlari olacagini düsünüyorum.

TB2L geçen yillara oranla daha kiran kirana mücadelelere sahne oldu. ITÜ, Beykoz gibi önemli basketbol geçmisi olan kulüpler hatta sezona iddiali baslayan Isik spor küme düserek basketbol severleri sasirttilar. Play-off oynayacak takimlardan Optimum TED, Hacettepe ve Genç Banvitliler rakiplerine oranla daha organize olmus durumdalar. Buda onlari bir adim öne tasiyor. Diger takimlarin bu üçlünün aralarina girmesini sürpriz olarak görüyorum.

Son olarak ülkemiz basarili organizasyonlarinin meyvalarini, yeni organizasyonlari güçlü rakiplerinin ellerinden alarak toplamaya devam ediyor. 2010 dünya sampiyonasinin beklentileri asan bir organizasyon olmasi disaridan ülkemize bakis açisini olumlu yönde degistirdi. Bundan böyle talip oldugumuz tüm organizasyonlarin en güçlü adaylarindan biri durumuna geldigimizi düsünüyorum. Geçmis yillarda hayal bile edemedigimiz organizasyonlarin ülkemizde yapiliyor ve yapilacak olmalari tüm spor branslarinda daha organize yatirimlari ve basarilari beraberinde getirmesi kaçinilmaz olacaktir.




HAKAN YİĞİT Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250