Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 HAKAN YİĞİT

Euro basket 2013 elemeleri milli takimimiz adina sikintili bir süreç sonunda final niteligi tasiyan bir maçla sona erdi. Her ne kadar grubumuzda Italya ‘dan baska milli takimimiz seviyesinde bir rakibimiz olmamasina ragmen finallerin biletini son maçta alabilmemiz oldukça düsündürücüydü. Millet olarak kolayi zor yapmak bizim karakterimizde var ve biz bunu bir kez daha yasayarak gördük. Basketbol Federasyonu Baskani Turgay DEMIREL ‘in görevinden ayrilan Orhun ENE ‘nin ardindan tekrar Tanjeviç ile anlasmasi milli oyuncularimiz arasinda çokta hos karsilanmamis, bunun ardindan da araliksiz 10 kez katildigimiz Avrupa Basketbol Sampiyonasi finallerine katilamama tehlikesi ile karsi karsiya kalmistik. Neyse ki Çekler karsisinda Tanjeviç turnuva boyunca yaptigi oynayan takimin kimyasini bozma hatasina bu defa düsmeyince aradaki kalite farkini ortaya çikaran millilerimiz açik ara ipi gögüslemeyi bildiler ve son maçta da olsa Dünyada alay konusu olmaktan hem kendilerini hem de bizleri kurtarmis oldular.

Orhun ENE ‘den sonra Tanjeviç tercigini, bu kisa dönemde takimi tanimasi ve yeni gelecek hocayla bir maceraya girilmemesi noktasinda degerlendirebiliriz ama eleme gruplarinda yasadigimiz inis çikislar, takimda olan ve olmayan oyunculardan finallerde alabilecegimiz maksimum verim, takim içindeki oyuncu ve teknik kadro bütünlügü gösterdi ki acil olarak Tanjeviç ile yollar ayrilmalidir( zaten yasi ve saglik durumu düsünüldügünde bunun bir zorunluluk oldugu görülecektir). Yapilmasi gereken uzun yillar milli takimin basinda kalacak bir teknik ekibi basa getirmek, kisa ve uzun vade de basariyi yakalayacak, rakip her kim olursa olsun kendi oyun karakterinden vazgeçmeyen, kaybederken bile saygi duyulan bir milli takim yaratmak olmalidir.  Artik Tanjeviç ‘i bir kurtarici olarak görmekle ve her boslukta ondan medet ummakla bu ülkenin yetistirdigi gerçekten degerlerini kanitlamis antrenörlerine çok ayip etmis oluyoruz. Tanjeviç ‘ e verdigimiz süreyi ve gösterdigimiz sabri yerli bir çalistiriciya da gösterebilirsek, sadece kendi çöplügümüzün horozu degil, dis saha turnuvalarinda da basariya kosan, devamliligi olan bir milli takima sahip olabiliriz.

Son bir sözüm de eleme gruplarinda oynamayi kabul etmeyen oyuncularimiza olacak. Affinizi istediginiz takim bu ülkenin milli takimidir. Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en zor ve karanlik dönemlerinden geçerken, insanlarimiz her gün sehit haberlerine aglarken, dünya gözünde itibar kaybederken, sizlerin bu takimi reddetmenizin hiçbir hakli mazereti olamaz. Bu halk her sartta sizleri destekledi ve arkanizda durdu, borcunuzu kaçarak ödeyemezsiniz ve umarim bunu bir kez daha tekrar etmezsiniz...

 




HAKAN YİĞİT Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250