Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 HAKAN YİĞİT

Basketbol milli takımımızda kapanan Tanjeviç döneminden sonra yeni teknik kadro konusunda yapılan spekülasyonlar nihayet sona erdi. Kendi açımdan kafamda şekillendirdiğim korku senaryoları gerçekleşmedi ve federasyon doğru adresi nihayet buldu.

Öncelikle milli takimin yerli bir antrenöre teslim edilmesini çok dogru bir karar olarak onayliyorum. Orhun ENE nin göreve gelis zamanlamasi da hem onun hem de milli takimimiz açisindan harika oldu. Oyunculuk kariyeri zaten mükemmel olan ENE nin adamlik siralamasinda da en geçer not hangisi ise onu alacagindan saniyorum hiç kimsenin süphesi yoktur. Basketbol camiasinda uzun yillar boy gösterip te her kesin onayini alabilecek çok az kisiden biridir Orhun ENE. Antrenörlük kariyerinde de çalistirdigi takimlarin hedefleri dogrultusunda basarili olmus ve kendini bu yolda da kanitlamistir. Oyuncularinda inandigi ve sevdigi bir isim oldugunu bildigim ENE ile basketbol milli takimimiz yeni basarilara yelken açacaktir.
 
Son günlerde bayan basketbolunda yasanan doping olayi ile ilgili bir seyler yazmadan bu olayi es geçmek istemedim. Geçtigimiz yil Kerem GÖNLÜM olayinda firtinalar yaratan Fenerbahçe kulübü baskani Aziz YILDIRIM in Diana TAURASI olayinda da ayni hassasiyeti göstermesini benim gibi tüm basketbol camiasinin bekledigini biliyorum. Ben TAURASI nin bilerek böyle bir olayin içinde olabilecegine ayni Kerem GÖNLÜM olayinda ki gibi ihtimal vermiyorum. Bu iki isminde geldikleri nokta itibariyla bu tip çirkinliklere basvurmalari tamamen ihtimal disi olaylar ama yasadigimiz ortamlarda bilmeden istemeden bu tür maddeleri hayatimiza bizlerde sokmus olabiliriz. Yapmamiz gereken insanlari yargilarken biraz daha sag duyulu olabilmek ve o suçlu koltugunda bir gün bizimde oturabilecegimizi düsünmektir. Her kisin bir yazi oldugu gibi, her yazin da bir kisi oldugunu unutmayalim...

 




HAKAN YİĞİT Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250