Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

10-09-2015 EMRE DAĞDELEN

Her yaştan bir çok mücadele eden ruh ile tanışma sansım oldu. Bir kısmının ışığı etrafı aydınlatırken bir kısmı sadece kendini ışıtma çabası içindeydi. Bazılarının ışığı zaman içinde bir çok sebepten dolayı söndü ya da söndürüldü. Klasik yanlış yer yanlış insanlar. Kulaklarda pelesenk olan duymak istenilen sözlerin söylenmesi ya da onların ışıklarını söndürecek hakaretlerin çokluğu. Bir cümle ile her şeyin sona erdiğini duydum ya da gördüm. Bir cümle ile sahaya daha sıkı tutunanları gördüm.

Evet gerçekler can yakabilir ya da gerçekler senin adımlarını daha sağlam basmanı sağlayabilir. Önemli olan "sensin". Yaşam senin sakın unutma!

Daha iyi olacağına yürekten inanıyorsan başarmaman için senden daha büyük hiç bir rakibin yok. Olamayacakta. En hızlı koşamayan sen olabilirsin, en fazla ağırlığı kaldıranda öyle. Bunun hep böyle olacağını sağlayacak olan yine sensin.

Çalışmak, çalışmak ve çalışmak...

Evet çalışmak bir çok şeyi değiştirecektir. Eğer gerçekten sen doğru insansan! Hayaller içinde kaybolmanın en büyük handikabı ondan uyanmaktır. Onca idmanın, uykusuz gecelerin, yediğin fırçaların, kaçırdığın tatillerin, ailenle yapamadığın kahvaltılar ve bir çok şeyin dönüp arkana baktığın zaman boşa gittiği görmek...

Altyapılarda yaşıtlarına göre boyu daha uzun olduğu için uzun oynatılan ve sadece uzun oyuncu fundamental i verilen sporcuların boyu uzamadığı zaman o açıkları kapamadığı zaman ne yapacaklarını bilemediklerini ve çıkış aradıklarına şahit oldum.

Zaman akıp giderken birde hayalleri gerçek olanları görme şansım oldu. Hani o pes etmeden çalışan ve doğru zamanda doğru yerde olanları. Onların daha iyi olmak için durmadıkları gördüm. Herkesin sosyal medya hesabında tatil fotoğrafları ve videoları varken, bu çocukların fotoğraf ve videoları hep antrenman olanları. Kendilerine şans geldiğinde ya da try out idmanlarında hazır olmak için hazır olmak isteyenleri. Sevdikleri hayat tarzından hayatlarını kazanma şansını yakalayanları. Kazandıkları ilk küçük olan maaşın ne kadar yüksek olduğunu hisseden o güzel yürekleri.

Altyapı yılları normal yaşamdan sanki daha hızlı akıyor ve bizler bunları o yaşlar geçtiğinde daha iyi anlayabiliyoruz. O yaşların kıymetini bilerek çalışın. Anne ve babalara ise tavsiyem bütün bireysel sporcularımın ailelerine söylediklerimi buradan size de söylemek isterim, "kiminle konuşursanız onu %20 opsiyonlu dinleyin. " Doğru ve bilinçli yönlendirme onlar için kırmızı bir çizgi ve bu çizgi onlar adına çok çok ince.

Yaptığınız her çalışma amacınıza uygun olsun. Çok koşmak, çok ağırlık kaldırmak yeterli değil. Kuvvetli ama topu süremeyen, anlık karar veremeyen yani oyun içi pratik zekaya sahip olamayan, takım olgusundan uzak ve sosyal olamayan bir sporcunun koşması ya da kaldırdığı ağırlık ne işe yarar ki? 

Evet genç sporcu kardeşlerim ilk başta söylediğimi tekrar söyleyeyim. "Hayat sizin" lütfen hayaller içinde kaybolmayın. Ayaklarınız yere bassın. Oyuncu mezarlığı "ben oldum" ya da "benim hakkımı yediler" diye düşünen bir çok sporcuyu misafir etti ve etmeye devam ediyor. Hala vaktiniz varsa buna kendi adınıza "dur" deme şansına sahipsiniz. Sahada olmak paha biçilmez bir mutluluk ve bu çok çok uzun yıllar sizleri bekliyor olabilir.

Lütfen sahada kalmayı başarın, lütfen!!! 




EMRE DAĞDELEN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250