Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-09-2021 CEM ÇAĞAL
CEM ÇAĞAL

CEM ÇAĞAL

Türk Basketbolu yeni bir seçime hazırlanırken…

Pandemi uzatmalı mevcut Federasyonun ve ahbaplarının kendi çıkarlarına göre dizayn ettikleri Türk Basketbolu bugüne kadar yeterince zarar gördü.
Spor Ahlakına,Eşitliğe,Liyakata ve Etiğe mugayir yaklaşımları,ortaklıkları,istihdamları ve dayatmaları bu tuhaf çemberin dışında kalan herkesi canından bezdirdi.
İçini ‘’henüz’’ açmayacağım bu tanımlardan ‘’ kendi adına ‘’ rahatsız olan ya da gocunan varsa yine ‘’ kendi adına ‘’ sadece ( şimdilik ) şu sorulara cevap versin…
1 – Göreviniz,misyonunuz ve sorumluluklarınız gereği herkese eşit mesafede ( hakkaniyetli ) ve etik kurallar ve haddiniz gereği hiçbir kulübün içişlerine ve yapılanmasına karışmamanız gerekirken ;
Herhangibir kulübü arayıp ( Direkt veya dolaylı yoldan ) Menejer,Antrenör,Oyuncu vs. ‘’tavsiye !! ‘’ ettiniz mi ? Yaptıysanız aynı görüşmeler içinde Menejer,Antrenör,Oyuncu vs. başka isimleri kötülediniz mi? Ya da onların ekmeğine engel oldunuz mu?
2 - İçinizde, Milli Takım seçmelerinde ( A Milli Takımlar / Altyapı Milli Takımları ) Antrenörlere; iş,komşuluk.arkadaşlık,menfaat vs. gereği oyuncu ismi dayatan oldu mu? Olduysa bunu hak edip önünü kestiğiniz oyuncuların vebalini hiç düşünmediniz mi?
3 - İçinizde menejerler ile resmi ya da gizli ortaklık yapan var mı?
4 - İçinizde seçimlere günler kala sözleşmelerini yenileyenler var mı? Varsa bundaki amacınızı ‘’ dürüst ve namuslu ‘’ bir adama yakışacak şekilde açıklayabilir misiniz?
İnanın bunlar ‘’ şimdilik ‘’ beklettiğim sorularımın yanında en masum olanları.
Şimdi TÜRK BASKETBOLU ‘nun önünde heba edilmemesi gereken bir şans var…
Bu büyük ailenin ortak teamül ve tecrübesinden de feyz alarak başkan adaylarına ( defolu hariç ) naçizane tavsiyelerim şunlardır
1 – Her noktada kadro seçimleriniz; İsminiz,kariyeriniz ve yönetim becerinizden dahi daha belirleyici olacaktır. ‘’ Liyakat ‘’ ilkesiyle hareket edin.
2 – Bir iki puan aşkına fotoğraf verdiğiniz bir isim yüzünden on puan kaybedebileceğiniz ihtimalini sakın unutmayın.Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.
3 – Umut…Yepyeni bir vizyon.. Hep birlikte omuz omuza..Herşey Türk Basketbolu için.. vb.gibi insanları artık irite eden klasik muhtarlık seçimleri moduna girmeyin.Samimi olun..Tutamayacağınız sözler vermeyin..
4 - Zamanın efsane oyuncusu..Avrupa görmüş Antrenörü..En fazla düdük çalan hakemi vs. gibi takıların, bu büyük camiayı memnun edecek güçlü bir Yönetim kabiliyetin ve pozitif değer yargıların yoksa hiçbir anlam ifade etmediğinin ziyadesiyle ispatlanmış olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
5 – Kapısını çaldığınız hiçbir delege ilmi siyaset gereği size‘’ hayır ‘’ demez.Kimseyi çantada keklik sanmayın.Dereyi görmeden paçayı sıvamayın.
6 – Siyasi Erk in teveccühü en belirleyici faktördür.Aksi henüz görülmemiştir.
Ezkaza görülse bile 4 sene baldırımız çıplak kalır.Dolayısıyla siyasi gücü ve yönetim becerisi yüksek dürüst ve çalışkan insanlarla birlikte hareket edin. Bu teveccühü gören ve başkanlık için avantaj sağlayan ismin .. aynı beklentiden uzaklaştığını hissedenlerin rota yenilemelerine ( Heimlich Manevrası / gelin tanış olalım,işi kolay kılalım ) karşı tedbirli olmaları ayrıca önemle tavsiye olunur.
Başkanlığa aday isimlerle ilgili herkesin farklı düşünceleri ..beklentileri ve yaklaşımları olması gayet doğaldır.
Bu noktadan sonra en önemli konu gerçekten Türk Basketbolunun geleceğini düşünen .. Kirli ortaklıkların kendilerine isim dikte edemediği sağlam karakterli Delegenin öz iradesi ve sağduyusudur..
Saygılarımla,



CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250