Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-08-2014 CEM ÇAĞAL

Basketbol Dünya Kupası 30 Ağustos ‘da başlıyor..

Geçtiğimiz sene Slovenya’da yapılan Avrupa Şampiyonasında kötü bir performans göstermemize rağmen Yunanistan,Brezilya ve Finlandiya ile birlikte ‘’ Wildcard ‘’ şansıyla Dünya Kupası’na katılma hakkını elde etmiştik.

Bizim de içinde yer aldığımız C Grubu, kupanın bir numaralı favorisi ABD dışında en kolay grup gibi duruyor.Bu grupta diğer rakiplerimiz Ukrayna,Dominik Cumhuriyeti,Finlandiya ve Yeni Zelanda.(Dört ülkenin toplam nüfusu Türkiye nüfusundan yirmi milyon eksik kalıyor.)

Muhtemel ABD mağlubiyetinin dışında bir aksilik yaşamaz ve grubu 2.sırada tamamlarsak, oldukça önemli bir şans yakalar ve eleme maçını D grubundan gelecek Avusturalya ya da Angola ile oynarız .

Ancak rakiplerden biri ya da ikisine takılır, grubu 2. Ya da 3.sırada tamamlarsak eleme günü karşımıza Avrupanın önemli ekolleri olan Litvanya ya da Slovenya çıkar.

Milli Takımımız teknik staff da dahil olmak üzere kadrosunda büyük bir revizyon yaşadı.Farklı arayışlar sonuç vermeyince işin başına getirilen Ergin Ataman asistanlarıyla birlikte kısa sürede kupaya hazırlanmak zorunda kaldı.

Ben onların ilk gün hayalini kurdukları oyuncu portföyü ve saha performansından çok uzaklaştıklarını düşünüyorum.Hazırlık maçlarında Sırbistan maçının bir bölümü hariç çok güven vermediler.Ancak İspanya,Yunanistan,Sırbistan gibi güçlü rakiplerle yapılan provalardan yola çıkarak önyargılarda bulunmak da pek doğru değil.Zira neredeyse yeniden kurgulanmış bir takım sayılırız ve Ergin Ataman kupadaki en doğru rotasyonu bulabilmek için her oyuncuya şans veriyor.

İspanya,Tanjeviç döneminden sonra bir Türk antrenörüne güven süreci olacak.Her ne kadar o dönemden bu yana çeşitli sebeplerle kadrodaki birçok oyuncu yitirilmiş de olsa ben Ergin Ataman’ın sistemine ve disiplinine inanıyorum.

Bazı dönemler vardır zirve için artık herşey hazırdır.Hani kekin üstü kabarır siyaha çalar.,çay da yeni demlenmiştir.Açıkcası henüz bu kıvamlarda değiliz..

Hani bana kalsa alırım Ömer Aşık,Cenk Akyol ve Furkan Aldemir’i koyarım Ümit Milli Takıma.. yatırırım vadeliye..




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250