Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 CEM ÇAĞAL

Bizim annelerimizin çocuk beslenmesi üzerine ciddiye alinmasi gereken hipotezleri vardi..
‘' Bitirmezsen arkandan aglarlar ‘'..
Kapinin arkasina gizlenip pervaza dayadigim tek gözümle tabakta kalanlari gözetlerdim. Bir zaman sonra annemin yaptigi pilavda duygudan eser olmadigini kesfedip bunu kestim. Ama o hiç bir zaman yilmayip hipotezini gelistirdi..'' çocugun olmaz ‘' ... ‘' karin çirkin olur ‘' .. ‘' iki yakan bir araya gelmez ‘' Karimin çirkin olmasi diger iki sebep için yeterliydi zaten. Patates dolu tabagi nasil siyirdigimi dün gibi hatirliyorum. Tabagini bitirmemis erkeklerin gelistirdigi arastirma sonuçlari çikti sonra ortaya .
‘' Çirkin kadin yoktur ‘'
Oysa ki yalansiz bir dünyaya iki kasik kalmisti. Aslinda kadin kendi kendini çirkinlestir ya da güzellestirir.. Sokaklarda bile küçücük çocugunu döndüre döndüre döven kadindir çirkin olan. Sabah aksam dizi seyredip ona iki tas yemek yapmaya üsenendir. Çocuk gelisimi,saglikli beslenme ile ilgili iki satir okumaktan acizdir ama Hürrem'in ne haltlar karistirdigini çok iyi bilir. Çalisan kadin yorgunlugunu bahane eder..Evdeki de genellikle iki kurusu denklestiremediginden yakinir. Ben çalistigi halde ocagini sogutmayanini da gördüm..cebindeki iki kurusla harikalar yaratanini da..Iste güzel kadinlar bunlardir. Saglikli beslenme kus sütü eksik masa demek degildir..Güzel kadin, kerameti üç liraya havucunu,lahanasini bir araya getirir çocugunun dogru beslenmesini saglar. Çirkin kadinsa bebesinin elinde kafasindan büyük simit, onun kinasi bunun civasi kapi kapi dolanir. Çesitli nedenlerle okuyamamis bile olsa kendini gelistirememis kadinlardir sagliksiz neslin en büyük nedeni. Türkiye'nin geleceginde her alanda söz sahibi olacak nitelikli genç insan yetistirilmesinde genis alternatiflere sahip olmak istiyorsak öncelikle bu kadinlari egitmeliyiz. Yerel Belediyelerin tamaminda mutlaka ‘' Annelik Egitimi ‘' programlari olmali.Anne ya da anne adayi bu insanlara çocuk psikolojisinden beslenmeye,zamani verimli kullanmaktan ilk yardima kadar ilgili tüm dersler verilmeli. Daha bilinçli..daha duyarli insanlar kazanmak varken kim düsünmekten,ayirt etmekten aciz cahil bir toplumu yegler ki ?Çocuklarimizi emanet ettigimiz ögretmenlerimiz de en az annelerimiz kadar sorumlu saglikli gençler yetistirme konusunda. Onlarin da güzeli çirkini var..
Spor a gitmesin iki problem fazla yapsin diyecek kadar düz kafalisi da var..Genleri bozuk çocugu yürümeden yok edelim diyecek kadar hasta ruhlusu da. Bazilari ise onu doguran annesinden bile daha yakin ögrencisine..Kendi evladini yetistirir gibi fedekarca çirpinarak ve esirgemeden veriyor emegini. Her türlü melanet cahillikten gelir Ey millet. Saglikli,güçlü,çaliskan,bilinçli,paylasimci,sevgi dolu,iyi ruhlu ve egitimli gençler yetistirmek için çaba sarfedin. Ve öncelikle de onlara bu isigi tutacak olan ebeveynlerin,egitimcilerin islahini saglayin. Gerçek ibadet budur.Yoksa Allah damarlarinizda dolasan en küçük fesatligi bile görmez mi sanirsiniz?
Zamaniniz varken içinizdeki tüm kötülüklerden arinin..onlari siyirip yok edin..
Yoksa arkanizdan kimse aglamaz.




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250