Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

04-11-2018 AVNİ KÜPELİ
Son yıllarda yabancı hakimiyetinin hüküm sürdüğü ülkemiz basketbolunda hep yerli(Türk) oyuncularımızın süre alamadığından yakınır dururduk.
 
Süper Ligde bu sezon uygulamaya konulan yabancı oyuncu sayısının 5'e indirilmesi ile birlikte yerlilerimize bir kontenjan açığı daha doğdu. Ligde şu ana kadar oynanan karşılaşmalara baktığımızda koçların, geçen sezonlara oranla Türk oyuncularına daha fazla şans verir olduğunu gördük ve buna gerçekten çok ama çok sevindik.Ancak ne yazıktır ki bu sevincimiz adeta kursağımızda kaldı.Koçların kurtarıcı gözüyle baktığı ve en kritik anlarda forma şansı verdiği yerlilerimiz(bir kaç istisna dışında)adeta kendilerine altın tepsiyle sunulan bu şansı ellerinin tersiyle geri çevirmeyi başardılar(!) Oynama süresi mi istiyorsun? "Al sana süre,göster kendini" mantığını boşa çıkarırcasına ellerinden geleni, ellerinden gelmeme yolunda kullandılar.Hep koçlara kızardık ya,top şimdi onlardan yerli oyuncularımıza geçti.Hadi oynayın da görelim bakalım."Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ya..."Ey yerli oyuncular,iş, kendini göstermeye gelince davulun sesi yakından ne kadar rahatsız ediyormuş değil mi?
 
(A) Milli Basketbol takımımızın koçu Ufuk Sarıca,ligin ilk haftalarından itibaren biraz kımıldama gösteren yeni yerli isimleri aday kadroya çağırdı mı,çağrmadı mı? Cevap;KOCA BİR EVET.Bu arada Basketbol Federasyonu yetkilileri,kısa bir süre içinde takımlara sahada mutlaka 1 ya da 2 yerli oyuncu bulundurma zorunluluğu getirmekten söz ediyorlar mı,etmiyorlar mı?.Buna da KOCA BİR EVET.Kısaca,koçlar ve Basketbol Federasyonu sizler için üzerlerini düşeni en iyi şekilde yapıyorlar mı,yapmıyorlar mı? Bu soruya da KOCA BİR EVET.
 
Tüm yetkililer görevlerini yapıyorsa, o halde sende,senden beklenilenleri yapacaksın ve kapacağın formanı asla bırakmayacaksın. Ne mi yapacaksın? Çok basit, çok çalışacaksın.Takımında iş disiplini olan yabancı oyunculardan da gördüğün gibi,antrenman sonunda ekstra çalışmalarına devam edecek,açıklarını,eksiklerini öncelikle özel yaşantına dikkat ederek,bol atletizm ve çok çalışma ile kapatacaksın. Sorarım sizlere bunları yapmak çok mu zor? insanoğlu her şeyi gerçekleştirebilir ama yeter ki istesin ve azmetsin.
 
Neden mi bu yazıyı yazdım? Ligin henüz başı ve önünde kendini kanıtlama zamanın olduğu için.
 
Haydi beyler,"kendinizi gösterme zamanı geldi,belki de geçiyordur" bilemem.Ne yapın ne edin kendinize artık bir çeki düzen verin.Başta kendi antrenörlerinizin ve Milli Takımımızın koçu Ufuk Sarıca'nın gözlerinin üzerlerinizde olduğunu unutmayın ve gösterilen doğru yolda yürümeye devam edin.Bilesiniz ki tren,bir kaçarsa yakalaması çok zor olur.
 
HAYDİ YERLİLER,ŞİMDİ MEYDANA(PARKEYE) ÇIKMA VE KENDİNİZİ GÖSTERME ZAMANI.
 
İŞTE SİZLERE HODRİ MEYDAN...



AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250