Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

18-09-2018 AVNİ KÜPELİ
(A) Milli Basketbol Takımımız Dünya Kupası,Avrupa Elemeleri 2.turunda Karadağ'dan sonra SLovenya'yı da yenerek,2'de 2 ile Çin'deki finallere göz kırptı.
Madalyonun bir yüzü istediğimiz güzellikteki motiflerle bezeliydi.Neydi bu güzellikler? NBA patentli yıldızlarımız Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'lı kadromuza sonradan dahil olan Ersan İlyasova'yla  iki maçta da fark yaratmıştık.Bu üçlüye yeni devşirmemiz ABD'li Wilbekin'in yanı sıra Semih Erden'de eklenince gerçek ilk 5'i bulup,düzenimizi de oturtmuştuk.Ardından varsın gelsin galibiyetler olmalıydı ve  zaten öyle de oldu.Yani madalyonun bir yüzü mükemmelliklerle dopdoluydu ve istediğimizi de fazlasıyla almıştık.
Peki ya Madalyonun öteki yüzü nasıldı?
Bizi asıl düşündüren de madalyonun öteki yüzü olan kenardaki oyuncularımızın skora ve savunmaya yapacakları katkı idi.Özellikle Slovenya karşısında Doğuş Balbay dışında gerçek beşimize eşlik edecek oyuncu profilini ne yazık ki bulamadık.Karşımızdaki rakibimiz son Avrupa Şampiyonu kimliği ile karşımıza çıkmıştı.Ancak Slovenya'yı Avrupa Şampiyonluğu'na taşıyan başta Doncic olmak üzere diğer yıldızlar bu takımda yoktu ama karşımızda gencecik ve fundamentalleri en üst seviyede oyuncu topluluğu vardı.Tarafsız bir gözle izlediğiniz zaman bu oyuncu topluluğunun basketbolun doğrularını nasıl yaptıklarını gördük ve zamanla bu gençlerin Avrupa'nın yıldızları olacağına kanaat getirdik.Eski Yugoslavya'nın kanatları altında basketbol kültürünü edinmiş olan Slovenya'nın son Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı kazanmış olmasının bir tesadüf  olmadığına da sahadaki bu gençlerin performanslarını görerek bir kez daha şahit olduk.
Yıllardır,altyapı deriz dururuz ama ne anlayan ne de dinleyen olur. Ülkemizde Milli Takım seviyesinde neden fazla oyuncu çıkaramadığımız sorusuna cevap aramalı ve gerçek basketbol ekolüne sahip Sırbistan ve Slovenya'nın alt yapı ve fundamental çalışmalarını kendimize örnek almalıyız.Aman ne güzel,iki maçımızı kazasız-belasız  kurtardık,Çin yolumuz açıldı,galibiyet galibiyettir diyerek,madalyonun öteki yüzünü görmemezlikten  gelirsek,gelecekten de fazla bir şey beklemenin hayalden öteye geçemeyeceği gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalabiliriz.
Bundan sonra grubumuzda İspanya ile 2 olmak üzere Slovenya ve Karadağ ile oynayacağımız maçlarda dahil 4 mücadelemiz daha var. Büyük bir ihtimalle NBA mesaisi nedeniyle 3 oyuncumuzda bu son 4 maçımızda forma giyemeyecekler.İşte,o zaman son 2 maçımızda fazla forma şansı bulamayan oyuncularımıza büyük iş düşecek.Kimse yanlış anlamasın,benim bu oyuncularımıza da güvenim tam ama onları bugüne kadar kulüp takımlarında fazla oylama şansı tanımayan antrenörlerine güvenim tam değil.
Neyse,gönlümüz basketbolumuzda 2001 ve 2010 ruhlarının yeniden yakalanmasından yana.Bunun içinde de önce kadro zenginliği gerekiyor.
Basketbolla kalın...
 



AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250