Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

29-11-2020 AVNİ KÜPELİ
Eurobasket Elemelerinde boş geçtiğimiz 3 maçın ardından nihayet Hollanda'yı zar-zor da olsa 2 sayı farkla 73-71'lik skorla yenerek, grubumuza kıyısından-köşesinden tutunmayı başardık desek de rakibimiz ile oynadığımız ilk maçı 7 sayı farkla kaybettiğimiz için ikili sayı averajını da Hollanda'ya kaptırdık.(Ayrıca Hollanda'nın bizden 1 fazla galibiyeti olduğunu da unutmayalım.)
Neden buruk galibiyet?
1-Sıradan bir takım karşısında galip geldik ama rakibin oyun ve taktik disiplininin çok çok gerisinde kaldık.
2-Son 4 günde 3.maçına çıkan yorgun adam Shane Larkin'in  23 sayı ve 9 asistle takımımızı adeta tek başına sırtlama çabalarına 1-2 oyuncumuz dışında ayak uyduramadık.
3-Rakibimiz karşısında bir ara elimize geçirdiğimiz 8 sayı sayılık farkı korumak adına taktiksel ve akılsal olarak hiç bir şey yapmadık.
4-Takım oyunundan ve topu kontrollü çevirmekten çok,koş-koş-at basketbolu ile yine fazla bir şey yapamayacağımızı gördük.
5-Kısaca,bu galibiyet bile ilerisi için hiç ama hiç ümit vermedi.
Şimdi grubumuzda yeni yılın Şubat ayında önce İsveç ve ardından da Hırvatistan ile oynayacağımız 2 maçımız daha var.Ancak grubumuzdaki 4 takım arasında en kötü averaja sahip ekip biziz.Bu şartlar altında çıkacağımız 2 maçın sonucu ne olur,bir mucize gerçekleşebilir mi? Bekleyip,göreceğiz.
"Çıkmayan candan ümit kesilmez " denir ama eğer Avrupa Şampiyonasında boy gösterecek 24 takım arasına giremezsek ki öyle de görünüyor,o zaman  futbolda olduğu gibi artık basketbolda da küme düştük diyebiliriz.



AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250