Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

21-06-2022 AVNİ KÜPELİ

ING Basketbol Süper Ligi 2021-2022 sezonunda mutlu son olan şampiyonluğa, final serisinde Anadolu Efes’e 3-1′ lik üstünlük sağlayan Fenerbahçe Beko ulaştı.

THY Euroleague’de bu sezon umduğunu bulamayıp, hedefini Süper Lig şampiyonluğuna çeviren Fenerbahçe Beko, üst üste 2.kez Euroleague Şampiyonluğunu kazanan Anadolu Efes karşısında zafere ulaşırken müthiş bir mücadele sergiledi. Rakibinin Euroleague macerasından ve ligin yarı finalinde Galatasaray serisinden (3-2 ile) yorgun gelmesini de iyi değerlendiren Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes karşısında sahasındaki finalin ilk iki maçını kazanarak seride 2-0 öne geçince yolu da yarılamış oldu. Sinan Erdem’de oynanan üçüncü maçtaki skor çılgınlığı Anadolu Efes’in işine yarayınca seride durum; 2-1’e geldi. Yine Sinan Erdem’in ev sahipliğindeki final serisinin dördüncü maçına Anadolu Efes ”ya tamam ya da devam” parolasıyla tedirgin çıkarken, Fenerbahçe Beko rahattı. Sarı- Lacivertlilerin koçu Aleksander Djordevic, şampiyonluğa giden yolun Vaslije Micic ve Shane Larkin’i durdurmaktan ve sert savunmayla rakibi yıldırmaktan geçtiğini çok iyi biliyordu. Ayrıca rakibine göre daha geniş rotasyona sahip olması ve ikili oyun savunmasında topun üzerinde kalmayı oyuncularına aşılamasıyla birlikte işler de iyi gitmeye başladı. Bu baskıcı oyun tarzı ile ”Görünen köy kılavuz istemez” misali karşılaşmanın başlangıcı ile birlikte şampiyonluk yolu da açılmış oldu. Anadolu Efes’in en büyük kozları Larkin ve Micic’e adeta soluk aldırmayan ve sert savunmasıyla rakibini faul problemleri içinde bırakan Fenerbahçe Beko, geçiş oyunlarında da başarı sağlayınca Şampiyonluk da gelmekte gecikmedi. Anadolu Efes’in koçu Ergin Ataman oyunu çevirmek adına ”Teknik Faul” almak dahil olmak üzere, dar rotasyonuyla sık sık oyuncu ve oyun sistemlerini değiştirmesine rağmen, başta final serisinin MVP’ si (En Değerli Oyuncusu) Jan Vesely olmak üzere Marko Guduric , Nando De Colo ve Melih Mahmutoğlu’na çareler üretemeyince, maçın sonunu bile beklemeden rakip takımın koçunu ve kenarda oturan oyuncuları kutlama yolunu seçti.

Karşılaşmanın sonunda bileğinin hakkı ile hem 10. Şampiyonluğunu kazanmış hem de son iki sezonun Avrupa arenasındaki 1 numarası Anadolu Efes’e üstünlük sağlamış Fenerbahçe Beko’nun ve taraftarının haklı gururu ve mutluluğu vardı.

Bu vesileyle bizlere müthiş bir final serisi yaşatan Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’i ayakta alkışlıyoruz.

Tebrikler Lig Şampiyonu Fenerbahçe Beko’ya…

Tebrikler Euroleague Şampiyonu Anadolu Efes’e…




AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250