Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

29-07-2017 AVNİ ERBOY

Potaya şöyle bir bakacak olursak, “İzmir basketbolu”nda vitesin ileriye mi, yoksa geriye mi takıldığını kestirmek zorlaştı…
“Ege basketbolu”nun lokomotifi, İzmir’de her gencin formasını giymeyi hayal ettiği Pınar Karşıyaka’nın son durumu ortada! Takım ameliyat masasına yatırılmış, neşteri vuracak doktorunu bekliyor… 
Giresun’dan fındık almaya alışkın olanların, paketten stafın (salona çıkan teknik ve idari kadro) yarısının, daha doğrusu önemli silahlarının çıkmasıyla “ne oluyor?” denemeye fırsat bile bulamadı. Son dönemlerde aynı menajerlik şirketinin “Türk Basketbolu”na yerleştirmeye çalıştığı ancak bir türlü mayayı tutturamadığı “Proje takım” uygulaması tepkiler karşısında geri tepince, Pınar Karşıyaka şimdi de yepyeni bir arayışa girdi… Bu arayış cezaların kaldırılması için para!.. Parayı veren düdüğü çalacak ama, böyle bir gönüllü nerede?
Şu ana kadar alınan 2 yerli, tek yabancı!.. Elbette yenileri peş peşe gelecek… Bunlar hiç önemli değil. Nasılsa takım kurulup, salondaki yerini alacak.
Korkutan borçlar da değil… Bir şekilde ödenecek.
Önemli olan saygınlık… İtibar… İşte parayla satın alınamayan tek şey!.. Bunu kaybetmemek için mücadele önemli ve de şart!..
Basketbolun en üst ligindeki tek takımımız Pınar Karşıyaka’nın ardından uzun yıllar TBL’de mücadele eden Gelişim Koleji, sonunda pes etti. Haklarını Antalyaspor’a sattı… Yazık, hem de çok yazık!..
Aliağa’da Petkimspor geçen yıl “büyük bütçe”siyle uğradığı hüsrandan sonra bu yıl da kesenin ağzını iyice açtı. Bakalım sırtını Azerbaycan’a dayayan Levent Türknas ile tecrübeli coach Mete Babaoğlu’nun yönetimindeki ekip bu yıl bakalım neler yapabilecek…
Alt liglere bakacak olursak, çekilmelerden sonra davetle TB2L’ye alınan Bornova Belediyespor’u izleyeceğiz. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yaptırdığı harika salonda keyifle maç izleniyor… Başkanın da keyif alacağı ekibin yaratılması şart!
Bir zamanlar basketbol liginin en üst liginde mücadele eden, bu macerası geride bırakılan büyük borçlarla sona eren Bornova Belediyespor’un bu kez daha temkinli olduğu ortada.  Eksikler yok mu? Elbette var. Burada son sözü söyleyen başkan Olgun Atila’nın masaya yumruğunu bir kez ve sert vurması her şeyi çözecek…
İzmir Büyükşehir Belediyespor geçen yıl kötü bir sezon geçirdi. Düşmekten baraj maçlarıyla kurtuldu. Yani sizin anlayacağınız uçurum kenarından döndü… İzmir Büyükşehir Belediyespor’un erkek ve kadın takımları yarışmacı olarak liglerde mücadele edecekse adına yakışır olmalı… Yönetim yıl sonunda bütçeden para attırmasına değil de, sporun en güzel mutluluğu şampiyonlukların kazanılmasına sevinmeli… 
İzmir Büyükşehir Belediyespor bakalım bu yıl karşımıza nasıl bir sürprizle çıkacak. Erkek ve kadın takımlarının patronu durumundaki eski milli basketbolcu Mustafa Ağme’nin bu konuda bağlı olan elleri ve kolları da mutlaka çözülmeli.
Kadınlar Liglerine bakacak olursak İzmir’e yeni bir nefes Bayraklı Belediyespor olacak. TED Ankara Kolejlilerin ligden çekilmesiyle finallerde 3. Olarak TKBL’ne davet edilen Bayraklı Belediyespor’da kesinlikle bençte basketbol bilen yönetici olmalı. Bu konuda geçmiş yıllarda çekilen ve antrenörün sık sık dile getirdiği eksikliğin giderilmesi Bayraklı Belediyespor da basketbola ivme kazandıracak.     
Ege basketboluna bakacak olursak başrollerde Banvit ve Uşak Basketbolu görüyoruz. Balıkesir’de Karesi erkeklerde, Edremit Belediyesi Gürespor da kadınlar da dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor. BEST’ten ayrılan Balıkesir Basketbol şu anda kapalı kutu. Gaffar başkan mutlaka B Planını devreye sokacaktır.  
Şu anda takım kurma telaşı yaşayan kulüplerin önündeki ilk heyecan kura çekimi. TBF açıklamasına göre,  Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi kura çekiminin 8 Ağustos 2017 Salı günü, Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi kura çekiminin 9 Ağustos 2017 Çarşamba günü, Türkiye Basketbol Ligi ve Türkiye Basketbol 2. Ligi kura çekiminin 10 Ağustos 2017 Perşembe günü İstanbul’da yapılacak.
Haydi hayırlısı…

 




AVNİ ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250