Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

30-03-2017 KADINLAR EUROCUP

Zafer Kalaycıoğlu: Venezia yenilgisi sonrası takımı en üst seviyeye getirdik

FIBA Kadınlar Eurocup finalisti Yakın Doğu Üniversitesi’nin başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, 5 – 12 Nisan tarihlerinde oynanacak final mücadelelerinden önce tbf.org.tr için değerlendirmelerde bulundu.

Zafer Kalaycıoğlu: Venezia yenilgisi sonrası takımı en üst seviyeye getirdik

-Yakın Doğu Üniversitesi, ilk defa katıldığı Eurocup’ta final mücadelesi verecek; bu size neler düşündürüyor?

Zafer Kalaycıoğlu: İzmir'de yapılan Türkiye Kupası finalinden sonra, Eurocup finalinin adının da Yakın Doğu Üniversitesi - Abdullah Gül Üniversitesi olması beni çok mutlu ediyor. Ligimizdeki Girne Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi takımlarının yanında, bu iki üniversite takımının Avrupa’daki büyük başarısı umarım ülkemizdeki diğer üniversitelerin de ufkunu açar. 

“8 Şubattaki Reyer Venezia Yenilgisi Sonrası Takımı En Üst Seviyeye Getirdik”

-Peki, finale gelen yolda nasıl bir süreç geçirdiniz?


Zafer Kalaycıoğlu: Öncelikle grubumuzun en zor grup olduğunu söyleyebilirim. Grubumuzdan ikinci çıkan Good Angels Kosice'nin sadece 5 sayılık bir farkla yarı final maçında Galatasaray'a elenmesi de bunun göstergesiydi. Grup maçlarımız çok zor geçti; ilk kez bir araya gelen oyunculardan kurulmuş bir takım olarak o maçlarda ciddi sıkıntılar çektik... Belki şu anda çok iyi bir kadromuz var ama grup maçlarında bu kimyaya sahip değildik. Takımımız kuruluş aşamasındaydı; yine de karşılaştığımız güçlükleri başarı ile atlattık ve grup maçları sonunda Yakın Doğu Üniversitesinin ismini en yukarılara, ikinci sıraya taşıdık. Bu ikincilik bize final serisinde ev sahibi olma avantajını kazandırdı... Play - off maçlarındaki tek fırtınaya ise İtalya'da, Venedik'te yakalandık… 8 Şubat tarihinde Reyer Venezia'ya 11 sayıyla kaybettiğimiz maç bizi motive eden bir yenilgi oldu. Bunun etkisi ile daha sonraki rakibimiz Fransız ESBV Lille takımı ve finale kalmak için mücadele ettiğimiz Galatasaray karşısında takımı en üst seviyeye getirdik, bunun sonucunda da finale kaldık. Bu başarıdan dolayı oyuncularımı ve teknik ekibimizi kutluyorum. 

-Eurocup’ta final kapıdayken, ligde de sezonun sonuna yaklaşılırken bu iki maraton arasında nasıl farklar gözlemlediğinizi öğrenebilir miyim?

Zafer Kalaycıoğlu: Eurocup ve Bilyoner.com KBL arasındaki en önemli fark olarak maçları yöneten hakemleri gösterebilirim. Türkiye'de hakemlerimiz şöyle sıralanıyor: En üstte FIBA hakemlerimiz, daha sonra A klasmanı hakemlerimiz, üçüncü sırada B klasmanı hakemlerimiz ve en sonda da C klasmanı hakemlerimiz. Eurocup'ta maçlarımız üç FIBA kokartlı hakem tarafından yönetilirken lig maçlarımız üç B klasmanı hakem tarafından yönetilmekte. Doğal olarak FIBA kokartlı hakemler biraz daha aynı standarda yakın bir yönetim sergilerken lig maçlarında aynı maç içerisinde bile bilhassa temaslarda standardı yakalamakta zorlanıldığını görüyoruz. Ama şükürler olsun ki hiçbir hakemimizin iyi niyetinden şüphe duymadığımız için işler yürüyor. Allah hepsine kolaylık versin…

“İyi Oynayan Kazansın”

-Bellona AGÜ, bu kupada üçüncü kez final mücadelesi verecek bir takım ve sizin de ligimizden iyi tanıdığınız bir rakip. Nasıl bir mücadele öngörüyorsunuz?


Zafer Kalaycıoğlu: Finaldeki rakibimiz Bellona AGÜ çok iyi tanıdığımız bir takım. Çok iyi bir kadroya ve antrenöre sahipler. Üstelik muazzam bir salon ve seyirci kitleleri de var. Serinin en önemli maçı Kayseri’de oynayacağımız maç olacak. Rakibimizin bu kupada daha önce iki kez final oynamış olması ve bize göre daha oturmuş bir kadroyla mücadele ediyor olmaları onlar için bir avantaj. WNBA’de şampiyon olmuş takımdan üç oyuncunun birden bu takıma gelmiş olması ise ayrı bir artı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin daha büyük bir bütçeye sahip olması ise bize bir avantaj sağlamıyor çünkü sahada yer alan oyuncu sayısı eşit olacak. Maçlar her zaman 5'e 5 oynanıyor. Maça başlayan 5'lerin maliyetlerinin toplamı bence başa baştır. Bakalım oyuna sonradan dâhil olanlar dengeleri ne kadar değiştirecek… İyi oynayan kazansın diyorum. 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR EUROCUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250