Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ulaş Peker: Murat Kaya benim için her zaman idol olmuştur

Petkim Spor’un genç oyun kurucusu Ulaş Peker, tbf.org.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Ulaş Peker: Murat Kaya benim için her zaman idol olmuştur

-Öncelikle sezonun başına dönmek istiyorum, nasıl oldu PETKİM ile bir araya gelişin?

Ulaş Peker: Geçen sene iyi bir sezon geçirmemiştim. Bu sezonun başında ise Burak Gören beni aradığında, güzel işler yapacağımızı söylediğinde çok sevindim. Önceden tanıdığım Önder Külçebaş, Polat Kaya, Murat Kaya gibi isimlerden de söz edince heyecanım arttı. Burak Hoca İzmir’de farklı bir organizasyon yapısı ile önemli hedeflere sahip olacağımızı dile getirdi. O noktada PETKİM ile yollarım kesişmiş oldu. 

“Takım Kimyamızın Oturması ve Herkesin Rollerini Benimsemesi ile Çıkışa Geçtik”

-Normal sezonu çok iddialı takımların önünde bitirdiniz. Neydi sihriniz? 


Ulaş Peker: Öncelikle yaz aylarını olabilecek en verimli şekilde geçirdik. Takımımız ilk toplandığında, Burak Ağabey tüm sezon çok sıkı çalışacağımızı ve her haftaya maç maç bakacağımızı söylemişti. Hep de öyle yaptık. Sezona başladığımız ilk haftalarda üzerimizde bir yorgunluk vardı; zaten o dönemde 11 haftada 6 galibiyet alabilmiştik. Ardından takım kimyasının iyice oturması ve herkesin rollerini benimsemesi ile beraber büyük bir çıkış yakaladık ve çok iyi bir sezon geçirdik. Geriye dönüp baktığımızda 22 maçlık bir periyodda sadece 1 maç kaybederek sezonu üçüncülükle bitirdiğimizi görmek çok güzel. Hayal ettiğimizin de üzerinde bir iş oldu. Play off sıralamasında olacağımızı biliyorduk ama 3. sırada olmak ayrı bir avantaj oldu. O açıdan oldukça mutluyuz. 

-Senin istatistiklerine baktığımızda 15 dakika ortalama ile süre aldığını görüyoruz. Kendi adına geride kalan sezonu nasıl değerlendiriyorsun?

Ulaş Peker: Benim için gayet güzel bir sezon geçiyor. Az önce sözünü ettiğim 22 maçlık süreçte Burak Ağabey beni genellikle ilk beşte başlatıp oyunun içine erken sokmaya çalıştı. İstatistiki verilerde sahip olduğum rakamlar çok üst düzey olmayabilir ama bu ligde benim yaşımdaki bir oyuncu için 15 dakika süre almak oldukça önemli diye düşünüyorum. Kendi adıma aldığım süreden, istatistiklerimden ve takımımızın performansından dolayı mutlu olduğum bir dönem geçirdiğimi söyleyebilirim. 

-Yabancı oyuncularınız ile ilgili neler söylersin? 

Ulaş Peker: Kenan Bajramovic Türkiye’de farklı takımlarda oynadığı ve buraya alışık olduğu için artık bizden biri gibi; çok da özel bir oyuncu. Onunla oynamak büyük bir şans. Sahada herkese inanılmaz bir rahatlık veriyor; onu o sebeple ayrı bir yere koyuyorum. Terrance Campell ise benim beraber oynadığım en yetenekli oyunculardan biri. Bizim bu sezonki başarımızın sırrı, onun performansına da oldukça bağlı oldu ve kendisi harika bir sezon geçiriyor. Sahada onun olması da aynı Kenan’dan bahsederken söylediğim gibi hepimize belli bir rahatlık sağlıyor ve topu ona verdiğimizde en ufak bir tedirginlik yaşamıyoruz. İki yabancımız da, karakter olarak mükemmel insanlar. Bu da gerçekten çok önemli bir konu.

-Takımda çok tecrübeli Türk oyuncular ile berabersin. Oyun tarzından etkilendiğin, örnek aldığın bir isim var mı?

Ulaş Peker: Murat Kaya benim için her zaman idol olmuştur. Onu hem izlemekten çok keyif alırım hem de ondan çok şey öğrenirim. Örnek aldığım isim olarak takımımızda kendisini gösterebilirim.

-Peki, takımınız haricinde?

Ulaş Peker: Kerem Tunçeri…

“Acıbadem Üniversitesi ile Eşleşmek İstemezdik; Kaybeden Taraf Çok Üzülecek”

-Son olarak play off mesaisinde ilk sınavınız olan PETKİM – Acıbadem Üniversitesi eşleşmesini değerlendirmeni rica edeceğim…


Ulaş Peker: Biz son beş ayda sadece iki tane maç kaybedip, normal sezonu üçüncü bitirdikten sonra Acıbadem Üniversitesi ile eşleşmeyi kesinlikle istemezdik. Onlar kendilerinden beklenenin altında bir sezon geçirdiler ve sezonu sıralamada altıncı tamamladılar. Ben bu eşleşmede bizi avantajlı taraf olarak görüyorum. Belli bir kazanma alışkanlığı edindik ve takımımızın ne kadar iyi bir kimyaya sahip olduğu aşikâr. Tabii şu da unutulmamalı, çok yetenekli oyunculara karşı oynuyoruz. Rakibimizin saymakla bitmeyecek derinlikte bir kadrosu var. Biz de iyi mücadele ediyoruz. Umarım serinin kazananı biz oluruz ama iki taraf için de kaybedenin çok üzüleceği, zor bir seri oynadığımız kesin. 

Röportaj: Şansın Tokyay




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250