Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Uğurata: Kaybettiğimiz avantajı geri aldık

Genç Erkek Milli Takım Baş antrenörü Ömer Uğurata, 78-63’lük skorla kazandıkları Karadağ maçını değerlendirirken, İspanya karşısında da her top son top gibi mücadele edeceklerini söyledi.

Uğurata: Kaybettiğimiz avantajı geri aldık

“Hızlı hücum basketbolunu, Yıldız Milli Takım’da da geçen sene Genç Milli Takım’da da ve bu sene şampiyon olan Ümit Milli Takım’da oynamaya çalışıyoruz” diyen Genç Erkek Milli Takım Baş antrenörü Ömer Uğurata, farklı kazanılan Karadağ maçıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Taner Günay ve Erhan Toker’in bu sistemde katkıları var.  Buradan onlara teşekkür ediyorum. Ama bu sistem için iyi savunma ve savunma ribaundu gerekiyoruz. Bizim ribaundlarda fiziksel zaafımız nedeniyle eksikliğimiz var. Bugün ikinci yarıda daha çok ribauntlara odaklandılar ve daha fazla temas ederek ribaundları aldık. Oyunu kontrol edince de açık sahda çok yetenekli takım olduğumuzdan, iyi açık saha basketbolu oynayarak kolay sayılarla farkı açtık. Bu da bizi savunmada daha agresif olmaya itti. İyi bir takımı yendik. Kaybettiğimiz avantajı da geriye aldık”

İspanya karşısında oynayacakları maçı kazanarak grupta ilk dört içerisinde olmak istediklerini sözlerine ekleyen Uğurata, “İspanya iyi bir takım. Aslında Yunanistan karşısında kendi oyunlarını yansıtamadılar. Yunanistan uzunları çok sert ve çok da ribaundcu olduklarından ikinci şanslardan sayılar buldular. İspanya da açık sahada basketbol oynuyor. Hazırlık karşılaşmasında çok skorlu maçı dört sayıyla kazanmıştık. Zor maç olacağını biliyoruz. Aynı şekilde savunma yapıp savunmamızla, her top son top gibi savunma yaparak hedefe ilerleyeceğiz” dedi.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250