Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Kerem Özkan: Çok zor yollardan geçtik

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor’un tecrübeli oyuncusu Kerem Özkan, Süper Lig’e giden yolu tbf.org.tr için değerlendirdi.

Kerem Özkan: Çok zor yollardan geçtik

-Zor bir maratonu kolay gibi gösterdiniz ve Süper Lig’e şampiyon olarak ulaştınız. Neler yaşandı Astra Group Sakarya BŞB cephesinde sezon boyunca?

Kerem Özkan: Kolay gibi görünmüş olabilir ama içeriden bakılınca hiç de kolay geçmediğini söyleyebilirim. Birçok sakatlık yaşadık, zorlu yollardan geçtik ve amacımıza öyle ulaştık. Hedefimizi ilk günden koymuştuk. Sezon başından beri karşılaşabileceğimiz her türlü sıkıntının farkındaydık. Normal sezonda yaşanacakları, zorlu bir play off ilk eşleşmesi oynayacağımızı, statü değişikliği ile final grubunda lig usulü mücadele vereceğimizi… Bütün hazırlıklarımızı buna göre yaptık ve istediğimiz noktaya geldik. 

“Kerem Gönlüm Bize Hem Ağabeylik Yaptı Hem de Arkadaşımız Oldu”

-Sen Sakaryalı olduğun için mutlaka burada oynamak senin için güzeldir ama gerek takımdaki arkadaşlık ortamı, gerek takımda aldığın sorumluluk açısından mutlu olduğun bir sezon geçirdin mi?


Kerem Özkan: Çoğu oyuncuya memleketi olan şehirde oynamak, o şehrin takımı ile Süper Lig’e çıkma başarısını göstermek nasip olmaz. Bu bana nasip olduğu için tüm takım arkadaşlarımıza nazaran biraz daha fazla mutlu olduğumu söyleyebilirim. Takıma gelecek olursak, arkadaşlığımız üst seviyedeydi. Kerem Gönlüm gibi bir kaptanımız vardı. Bize hem ağabeylik yaptı, hem de bizim arkadaşımız oldu. Ona hem saygı gösterdik hem de onunla çok güzel bir yakınlık kurduk. Ben buralı olduğum için diğer şehirlerden gelen Türk oyuncularımıza ve yabancı oyuncularımıza elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Çok özel bir hava yakaladık... Benim kariyerimde içinde bulunduğum en güzel ekiplerden biriydi Sakarya BŞB. Bunun üzerine bir de başarıya ulaşınca mutluluğumuz da katlandı tabii…

“Türk Telekom Serisi Bizim için Çok Zorlu Geçti”

-Hedefe ulaşma noktasında kilit maç seyircisiz oynadığınız ve lige çıkacağınızın sonucunda belli olduğu, son Acıbadem Üniversitesi mücadelesiydi diyebilir miyiz? 


Kerem Özkan: Bana sorarsan kilit maçlar play off çeyrek final eşleşmelerinde Türk Telekom ile oynandı. Çok zorlu bir seriydi. Türk Telekom geç kurulan bir ekipti ve ligi sekizinci bitirmişlerdi ama play off döneminde formlarının en üst seviyede olduğu maçlar oynuyorlardı. Biz de o dönemde onlarla karşı karşıya geldik. Gerçi Türk Telekom serisi 3 – 1 bitti, dışarıdan bakınca rahat geçmişiz gibi düşünülebilir ama gerçekten çok iyi bir takımlardı. Çok iyi mücadele ediyorlardı, maçı hiçbir zaman bırakmıyorlardı ve bizim için oldukça sıkıntılı geçti o karşılaşmalar. O dört maçın dördünü de bütün enerjimizi ortaya koyarak oynadık. Final Grubunda ise deplasmanda galibiyet almamız gerektiğini biliyorduk. İlk deplasman maçımızı Acıbadem Üniversitesi ile oynadık. O da hiç kolay olmadı… İddiaları yüksekti ve çok dirençli oynadılar. O maçta 12 – 14 sayı kadar geriye düşüp onun sonrasında kazanabilmiştik. Bursaspor Durmazlar’a yenilmeseydik Süper Lig’e o maçın sonucunda çıkmış olabilirdik. Deplasmanda 5000 kişinin önünde oynadık ve o gün Bursa hakettiği bir galibiyet aldı, sonuna kadar çok iyi savaştılar. Evimizdeki Acıbadem Üniversitesi maçına nasip oldu sonucun belli olması. Tabii o maçta seyircimiz bizimle olsun isterdik, onlar bizi bütün bir sezon hiç yalnız bırakmadılar. Bizim için hep bir itici güç, rakiplerimiz için de tehdit oldular. O gün müsabakada beraber olamadık ama maçtan sonra sonucu salonda beraber kutladık, o da güzeldi…

“Sakarya’da Dört Yılda Sağlam Bir Basketbol Kültürü Oluştu”

-O gün taraftarınız maçı salonun dışına kurulan dev ekrandan izledi ve maç bitince de sizinle salonun içinde buluştular. Nasıl geçti o dakikalar?


Kerem Özkan: Şöyle anlatayım o günü… Acıbadem maçında ben maçın içinde çok yorulmadım, sonrasında taraftarımız ile kutlama yaparken daha fazla yoruldum… Sakarya’da basketbol oluşumunun dört senelik bir tarihi var. Burada yeni bir kültürden bahsediyoruz ve bu kadar kısa bir sürede bu kültürün böyle sağlam hale gelmesi gerçekten çok mutluluk verici. Öbür yandan bu hiç kolay olmadı. Bu noktada Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, Onursal Başkanımız Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyemiz Cavit Akova gibi birçok insanın büyük emeği, maddi manevi inanılmaz desteği var… Kısa sürede önemli yerlere gelindiyse bunun arkasında büyük bir çabanın olduğu da unutulmamalı. Bizi destekleyen büyük kitle de bu şekilde yaratıldı ve söylediğim gibi çok mutluyum sonuç böyle olduğu için. Süper Lig’e çıktığımız kesinleştiğinde, o seyircisiz maçın ardından dışarıda maçımızı dev ekrandan izleyen bütün taraftarımız salona girdi ve onlarla kutlama yaptık. Hedefimize ulaşmış olmanın verdiği duygu yoğunluğu ile o anları çok da hatırlamıyorum inan… 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250