Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-09-2018 GENEL

TÜBAD turnuvaları başlıyor

TÜBAD Turnuvalarının tanıtımıyla ilgili basın toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu Basın Toplantı Odası'nda yapıldı.

TÜBAD turnuvaları başlıyor

Toplantı TÜBAD Başkanı Çetin Yılmaz, Başkan Vekili Murat Özyer, Genel Koordinatör Şükrü Yaravlı, DİYAÇEV Vakfı Başkanı Prof.Dr.Şükrü Hatun, Tip1 diyabetli çocuk ve gençlerle birlikte pek çok yazılı ve görsel basın görevlisinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını Genel Koordinatör Şükrü Yaravlı yaparak turnuvalar ve uluslararası seminer hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Çok yakında zamanda beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılan derneğimiz kuruluş aşamasında emekleri bulunan, değerli üyemiz Doğan Hakyemez anısına 19-20 Eylül tarihlerinde Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Tekfen ve Fenerbahçe’nin katılacağı TÜBAD-Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası yapılacak. Hemen ardından bu yıl 12.si gerçekleşecek olan TÜBAD Turnuvası, bu sene geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz ve derneğimizin de başkanlığını yapmış, basketbol duayeni Mehmet Baturalp anısına 21-22 Eylül tarihlerinde 12.TÜBAD-Mehmet Baturalp Turnuvası adı altında Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Tekfen ve Khimki Moskova takımlarının katılımlarıyla gerçekleşecek. Yine Ayrıca, TBF ile işbirliği içinde 21-23 Eylül tarihlerinde yine İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda Ergin Ataman, Çetin Yılmaz, Georgios Bartzokas, Ahmet Çakı, Francesco Cuzzolin ve Ahmet Gürgen’in konuşmacı olarak katılacağı Uluslararası Antrenör Semineri gerçekleşecektir.”

Ardından Başkan Çetin Yılmaz yakın zamanda hayata gözlerini yuman basketbol adamlarını anarak sözlerine başladı. Ardından TÜBAD faaliyetlerinden söz etti ve artan üye sayısından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçen yılki turnuvada da ünlüler ile Tip1 diyabetli çocuk ve gençler arasında oynan gösteri maçının bu yıl yapılacağını ve DİYAÇEV ile olan ilişkilerin aynı sıcaklıkta devam ederek Tip 1 diyabetin spor yapmaya engel olmadığına dair dikkat çekeceklerinin söyledi ve TÜBAD’ın yabancı antrenör kriterleri ve yabancı oyuncu sayısı konusunda önerilerini dikkate alarak hareket eden Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ederek sözü Başkan Vekili Murat Özyer’e bıraktı.

12.TÜBAD-Mehmet Baturalp Turnuvasının çok kaliteli olacağından söz eden Özyer 3 Euroleague ve 1 Eurocup takımının katılımına vurgu yaptı. Gençler turnuvasıyla ilgili olarak da genç antrenörlerimizi teşvik ve destek amaçlı şiltlerle ödüllendireceklerini ve bu şiltlerin geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ünal Büyükaycan, Merih Çakıroğlu, Battal Durusel ve İsmet Badem anısına olacağını duyurdu.

DİYAÇEV Başkanı Prof.Dr.Şükrü Hatun ise geçen yılın ardından bu yılda burada olmaktan çok mutlu olduklarını, diyabetin çocuklarda da görüldüğünü ve çocukların diyabetle büyümenin zorluklarını göğüslemeye çalıştıklarından söz ederken diğer yandan da Tip1 diyabetli çocukların ve gençlerin spor yapmalarına engel olmadığını, basketbolcu Alper Saruhan, maratoncu Gürkan Açıkgöz ve Real Madrid’li Nacho Fernandez’in de birer Tip1 diyabetli olduğunu söyledi. Ve gösteri maçında forma giyecek 14 Tip1 diyabetli çocuk ve gencin lisanslı sporcu olduğuna dikkat çekti.

Gösteri maçında oynayacak Tip1 diyabetli Egemen ve Barış ise “Diyabetle Arkadaş Olarak” kendi yaşıtları gibi her şeyi yapabileceklerini ve ünlülerle oynayacakları maç için çok heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

Katılımcılarla çekilen toplu fotoğrafın ardından toplantı sona erdi.

DOĞAN HAKYEMEZ GENÇLER TURNUVASI

19 Eylül Çarşamba
18:00 Anadolu Efes – Tofaş
20:15 Darüşşafaka – Fenerbahçe

20 Eylül Perşembe
18:00 Üçüncülük Maçı
20:15 Final Maçı

12. TÜBAD MEHMET BATURALP TURNUVASI

21 Eylül Cuma
17:00 Khimki Moscow – Darüşşafaka
19:30 Anadolu Efes – Banvit

22 Eylül Cumartesi
15:00 Diyabetli Çocuklar – Ünlüler (Gösteri Maçı)
16:30 Üçüncülük Maçı
19:00 Final Maçı




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250